Κυριακή, 23 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: ΠΟΕ – ΟΤΑ: 20 θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα σε 2 χρόνια
[NewPost]: ΠΟΕ – ΟΤΑ: 20 θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα σε 2 χρόνια

[NewPost]: ΠΟΕ – ΟΤΑ: 20 θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα σε 2 χρόνια

Τα τελευταία δύο χρόνια έχασαν τη ζωή τους, την ώρα της δουλειάς, 20 εργαζόμενοι, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε η ΠΟΕ – ΟΤΑ . Συγκεκριμένα, από τον Ιούλιο του 2014 έως και τις 19 Σεπτεμβρίου του 2016, έγιναν 20 θανατηφόρα εργατικά δυστυχήματα στο χώρο της καθαριότητας των δήμων και άλλοι 7 εργαζόμενοι τραυματίστηκαν σοβαρά.

Τα περισσότερα δυστυχήματα και ατυχήματα προκλήθηκαν με απορριμματοφόρα (πρόσκρουση αυτοκινήτων, πτώση του επιβαίνοντος υπαλλήλου αποκομιδής, παράσυρση την ώρα που το όχημα έκανε όπισθεν κ.λπ.), ενώ καταγράφονταιτέσσερις αιφνίδιοι θάνατοι οδηγών από ανακοπή καρδιάς.

Από τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕ -ΟΤΑ προκύπτει ότι 16 από τα θύματα ήταν μόνιμοι, εννέα συμβασιούχοι, ένας ανασφάλιστος και ένας χωρίς να δηλώνεται η σχέση εργασίας.

Η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποδίδει την αύξηση των εργατικών ατυχημάτων στα μνημονιακά μέτρα, διότικαθώς επέφεραν «έλλειψη πόρων για τη συντήρηση των οχημάτων καθαριότητας, ελλείψει μόνιμου προσωπικού και επιβολή υπερεργασίας».

Αναφέρεται σε «εγκληματικές ευθύνες των πολιτικών υπευθύνων, των υπηρεσιακών παραγόντων στα συναρμόδια υπουργεία και των αιρετών, οι οποίοι βλέπουν την απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση-εκχώρηση των υπηρεσιών με την καθαριότητα να βρίσκεται πρώτη στη λίστα».

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!