Σάββατο, 17 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Πλήθος κόσμου στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα
[NewPost]: Πλήθος κόσμου στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα

[NewPost]: Πλήθος κόσμου στη γιορτή της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ελευσίνα

Πολύ κόσμος βρέθηκε σήμερα με την ευκαιρία του εορτασμού του Προστάτη της Πολεμικής Αεροπορίας Αρχαγγέλου Μιχαήλ και με τη βοήθεια και του καλού καιρού ασφαλώς, σε ένα από τα πιο ιστορικά μέρη της Ελληνικής ΠΑ, της Αεροπορικής Βάσεως Ελευσίνος, που σήμερα φιλοξενεί την 112 Πτέρυγα Μάχης καθώς και άλλες μονάδες του Κλάδου!

Η όλη εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο νέο – μεγάλο – υπόστεγο συντηρήσεως του Κρατικού Εργοστασίου Αεροσκαφών (ΚΕΑ) μπροστά από το οποίο υπήρχαν «μόνο» ένα Canadair CL-215 της ιστορικής 355 Μοίρας Τακτικών Μεταφορών (355), ένα δανεικό PZL M-18 Dromander της 359 ΜΑΕΔΥ, ενώ μέσα στο υπόστεγο ήταν ένα ελικόπτερο ΑΒ-212 VIP της 358 Μοίρας Ερεύνης – Διασώσεως (358 ΜΕΔ), ένα μη επανδρωμένο αεροόχημα (UAV) τύπου «ΠΗΓΑΣΟΣ», ελληνικής κατασκευής, οχήματα και υλικό της 31 Μοίρας Επιχειρήσεων Ερεύνης – Διασώσεως (31 ΜΕΕΔ) των κομάντος της ΠΑ, καθώς και «αντιπροσωπευτικά δείγματα» από δύο ελικόπτερα Super Puma της 384 ΜΕΔ που βρίσκονταν εκεί σε διαφορετικές φάσεις εργοστασιακού επιπέδου επιθεωρήσεως στο ΚΕΑ και ένα ΑΒ-105 της 358 ΜΕΔ στην ίδια κατάσταση.

Ρωτήσαμε εκεί γιατί δεν υπάρχουν σε static display αεροσκάφη της Μονάδος, όπως τα μεταφορικά C-130H Hercules και C-27J Spartan, ή κάποιο ελικόπτερο Super Puma, ή έστω κάποιο από τα VIP αεροσκάφη της 352 ΜΜΥΠ, ενώ θα μπορούσε να υπήρχε και κάποιο «ιπτάμενο ραντάρ» EMB-145H Erieye της 380 Μοίρας ΑΣΕΠΕ.

Η απάντηση σχεδόν πανομοιότυπη από όλους τους ερωτηθέντες: «Οι διαθεσιμότητες δεν το επιτρέπουν». Κάτι που πρακτικά «μεταφράζεται» πως «ό,τι υπάρχει διαθέσιμο, πετάει» και δεν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!