Δευτέρα, 20 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: «Πλημμυρίζουν» τη Μεσόγειο οι νεκροί μετανάστες
[NewPost]: «Πλημμυρίζουν» τη Μεσόγειο οι νεκροί μετανάστες

[NewPost]: «Πλημμυρίζουν» τη Μεσόγειο οι νεκροί μετανάστες

Οι αφίξεις μεταναστών μέσω θαλάσσης έχουν μειωθεί δραματικά τα τελευταία δύο χρόνια, το ποσοστό όμως θανάτων ανά απόπειρα διάσχισης κορυφώνεται.

Από ανάλυση πρόσφατών δεδομένων του UNHCR και του Προγράμματος καταγραφής νεκρών και αγνοούμενων μεταναστών, προκύπτει ότι τους τελευταίους έξι μήνες για κάθε 1000 μετανάστες 28 έχασαν τη ζωή τους στην απόπειρα τους να διασχίσουν με βάρκα την Μεσόγειο. Τα νούμερα αυτά δεν απέχουν πολύ από εκείνα των αρχών του 2017, τα ψηλότερα που έχουν σημειωθεί.

Την ίδια στιγμή, ο αριθμός των μεταναστών που διέσχισαν την Μεσόγειο τον Ιούνιο μειώθηκε κατά 94%, σε σύγκριση με το 2015, την περίοδο αιχμής της μεταναστευτικής κρίσης.

Τρείς είναι οι διαδρομές που επιλέγουν συχνότερα οι μετανάστες για να διασχίσουν τη Μεσόγειο. Η διαδρομή δυτικά της Μεσογείου, που περιλαμβάνει τα χερσαία και θαλάσσια σύνορα μεταξύ Ισπανίας και Μαρόκο, η διαδρομή ανατολικά της Μεσογείου, στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Ελλάδας, της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, και η διαδρομή κεντρικά της Ευρώπης, όπου οι μετανάστες διασχίζουν τη θάλασσα από την Τυνησία, την Λιβύη ή την Αίγυπτο προς την Ιταλία ή την Ισπανία.

metanastes
Infogram

Στην αρχή, η διαδρομή δυτικά της Μεσογείου ήταν αυτή που ακολουθούσαν συχνότερα οι μετανάστες , αφού μπορούσαν να περπατήσουν στα μόνα χερσαία σύνορα μεταξύ Ευρώπης και Αφρικής, εκεί που συναντιούνται η Ισπανία με το Μαρόκο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!