Τετάρτη, 15 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Ποιους προορισμούς επιλέγουν Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοι, Ιταλοί, Αμερικανοί και Ρώσοι τουρίστες – Πόσα ξοδεύουν
[NewPost]: Ποιους προορισμούς επιλέγουν Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοι, Ιταλοί, Αμερικανοί και Ρώσοι τουρίστες – Πόσα ξοδεύουν

[NewPost]: Ποιους προορισμούς επιλέγουν Γερμανοί, Γάλλοι, Βρετανοι, Ιταλοί, Αμερικανοί και Ρώσοι τουρίστες – Πόσα ξοδεύουν

Γερμανία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Ιταλία, ΗΠΑ και Ρωσία είναι οι χώρες που τροφοδοτούν με τους περισσότερους επισκέπτες την ελληνική τουριστική αγορά, αλλά και οι χώρες «δεξαμενές» με τα περισσότερα χρήματα που η χώρα μας εισπράττει από τους τουρίστες τους.

Οι έξι αυτές κύριες «δεξαμενές» του εισερχόμενου τουρισμού στη χώρα μας αναλύονται σε μελέτη του Ινστιτούτου το Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ελλάδος, η οποία μελετά του πόσα χρήματα ξοδεύουν οι τουρίστες των έξι αυτών χωρών σε κάθε επίσκεψή τους και σε ποιες τουριστικές περιφέρειες κατά βάση κατευθύνονται και διαμένουν.

Γερμανία

Θεωρείται η κυριότερη αγορά του ελληνικού εισερχόμενου τουρισμού βάση των διανυκτερεύσεων και των εισπράξεων καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε έξι περιφέρειες της χώρας.

Η υψηλότερη δαπάνη ανά επίσκεψη για τον Γερμανό τουρίστα είναι 624 ευρώ όταν ο μέσος όρος στη χώρα είναι 485 ευρώ. Οι τρεις δημοφιλέστεροι προορισμοί για τον Γερμανική αγορά τουριστών είναι η Κρήτη, η Κεντρική Μακεδονία και το Νότιο Αιγαίο.

Μ. Βρετανία

Εξίσου σημαντική τουριστική αγορά για τη χώρα μας με αυτή της Γερμανίας. Οι Βρετανοί τουρίστες κατευθύνονται κυρίως στα Ιόνια νησιά, στο Βόρειο Αιγαίο και τη Δυτική Ελλάδα και η μέση δαπάνη τους ανά επίσκεψη είναι 637 ευρώ. Από την άλλη η υψηλότερη ημερήσια δαπάνη τους είναι 78 ευρώ όταν η μέση ημερήσια δαπάνη στη χώρα μας είναι 68 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!