Παρασκευή, 19 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ποιον ζημιώνουν περισσότερο οι νέοι δασμοί Τραμπ;
[NewPost]: Ποιον ζημιώνουν περισσότερο οι νέοι δασμοί Τραμπ;

[NewPost]: Ποιον ζημιώνουν περισσότερο οι νέοι δασμοί Τραμπ;

Την επιβολή πρόσθετων δασμών σε εισαγόμενα κινεζικά προϊόντα από τις 24 Σεπτεμβρίου, το συνολικό ύψος των οποίων θα ξεπεράσει τα 200 δις δολάρια, ανακοίνωσε αυτή την εβδομάδα η Ουάσιγκτον. Ποιος πλήττεται περισσότερο;

Σε ποιο βαθμό πλήττεται εντέλει η Κίνα από την πολιτική αυτή του αμερικανού προέδρου Τραμπ; Όπως εξηγεί μιλώντας προς τη Deutsche Welle, o οικονομολόγος Σεν Λινγκ, ο οποίος έκανε το διδακτορικό του στη Βόννη και διδάσκει σήμερα στη Σαγκάη:

«Τα νέα μέτρα δεν προκαλούν έκπληξη καθώς ο εμπορικός πόλεμος μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ μαίνεται εδώ και καιρό ενώ το θέμα συζητείται στην Ουάσιγκτον εδώ και μήνες. Ο Τραμπ, έτσι όπως τον γνωρίζουμε, θα προχωρήσει σε κάθε περίπτωση στην επιβολή των δασμών, ακόμη κι αν υπάρξουν αντιδράσεις από τους αμερικανούς πολίτες. Οι επιβαλλόμενοι δασμοί συνολικού ύψους 200 δις δολαρίων δεν θα έχουν μεγάλες επιπτώσεις στην Κίνα . Εντέλει οι δασμοί ξεκινούν από το 10%. Από τον Μάρτιο, οπότε και διεφάνη ο επερχόμενος εμπορικός πόλεμος, το γουάν έχει υποτιμηθεί κατά 10%. Συνεπώς οι απώλειες από τους δασμούς εξισορροπούνται τρόπον τινά από την υποτίμηση αυτή».

Σύμφωνα με τον ειδικό, αυτό που επηρεάζει περισσότερο την κινεζική οικονομία και έχει πιο άμεσο αντίκτυπο είναι ο ψυχολογικός παράγοντας. «Εδώ ο Τραμπ επιστρατεύει στο έπακρο τις επιχειρηματικές του ικανότητες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!