Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Πηγές του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη έκθεση-κόλαφο του Συμβουλίου της Ευρώπης
[NewPost]: Πηγές του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη έκθεση-κόλαφο του Συμβουλίου της Ευρώπης

[NewPost]: Πηγές του υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη έκθεση-κόλαφο του Συμβουλίου της Ευρώπης

Την έκθεση της Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα Ανθρώπινα δικαιώματα, Ντούνια Μιγιάτοβιτς, με θέμα τo μεταναστευτικό και τις κοινωνικές επιπτώσεις της λιτότητας την Ελλάδα, σχολίασαν πηγές του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής,

Όπως αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, «η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης βασίζεται σε στοιχεία που συλλέχθηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Από τότε, στο πλαίσιο του προγράμματος αποσυμφόρησης των νησιών που εφαρμόζει το ΥΜΕΠΟ, περισσότεροι από 11.000 άνθρωποι που είχαν αντίστοιχο δικαίωμα, έχουν μεταφερθεί σε δομές της ενδοχώρας και πλέον διαβιούν κάτω από συνθήκες παραπάνω από αξιοπρεπείς».

Οι ίδιες πηγές προσθέτουν: «Ασφαλώς, κρίσιμοι παράγοντες στην εξίσωση του προσφυγικού-μεταναστευτικού, παραμένουν, αφενός οι συνεχιζόμενες ροές προς τον Έβρο και τα νησιά κι αφετέρου η έλλειψη προγράμματος ανακατανομής στην Ευρώπη. Η έκθεση του Συμβουλίου της Ευρώπης αναγνωρίζει τους επιβαρυντικούς παράγοντες, δεν κάνει όμως εκτενέστερη αναφορά σε μια σειρά από δομές φιλοξενίας στην ηπειρωτική Ελλάδα, στις οποίες οι συνθήκες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν από πολύ καλές έως άριστες».

Καταλήγοντας, οι πηγές του ΥΜΕΠΟ τονίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής συνεχίζει τον αγώνα δρόμου για την αποσυμφόρηση των νησιών και τη βελτίωση των συνθηκών, παρά τις πασιφανείς αντιξοότητες, κάτι που αποτυπώνεται και στην έκθεση».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!