Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Πιάνουν δουλειά οι θεσμοί για τη β’ αξιολόγηση – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης
[NewPost]: Πιάνουν δουλειά οι θεσμοί για τη β’ αξιολόγηση – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

[NewPost]: Πιάνουν δουλειά οι θεσμοί για τη β’ αξιολόγηση – Τα «αγκάθια» της διαπραγμάτευσης

Επέστρεψαν σήμερα στην Αθήνα τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών , με σκοπό να αρχίσουν άμεσα τις διαπραγματεύσεις για τη δεύτερη αξιολόγηση με την ελληνική κυβέρνηση. Στόχος της Αθήνας είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης έως τα τέλη Νοεμβρίου, προκειμένου να ανοίξει η συζήτηση για το χρέος, την ώρα που ο γερμανός υπουργός Οικονομικών αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για νέο μνημόνιο και αποκλείει κάθε συζήτηση για το χρέος πριν από το 2018.

Η «μάχη» της δεύτερης αξιολόγησης άρχισε σήμερα με τα χαμηλόβαθμα Ντεκλαν Κοστελο (ΕΕ), Φρ. Ντρούντι (ΕΚΤ) και Νικολά Τζιαμαριόλι (ESM). Παράλληλα, προς το τέλος της, στο κουαρτέτο θα προστεθεί και η Ντέλια Βελκουλέσκου του ΔΝΤ. Πάντως, στο υπουργείο Οικονομικών η μικρή αυτή καθυστέρηση στην έλευση των επικεφαλής δεν φαίνεται να δημιουργεί ανησυχία.

Ο χρόνος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων παραμένει άγνωστος. Στην πρώτη φάση τους, που θα έχει διάρκεια δέκα ημερών, θα τεθούν οι βάσεις για τη συζήτηση, οι επικεφαλής θα αποχωρήσουν και θα επανέλθουν όπως συμβαίνει συνέχεια, όταν η ελληνική κυβέρνηση είναι έτοιμη να πάει τη συζήτηση παρακάτω.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!