Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ποια ψηφοδέλτια επιλέγουν οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – Η σκληρή μάχη της Β΄ Αθήνας
[NewPost]: Ποια ψηφοδέλτια επιλέγουν οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – Η σκληρή μάχη της Β΄ Αθήνας

[NewPost]: Ποια ψηφοδέλτια επιλέγουν οι κορυφαίοι του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές – Η σκληρή μάχη της Β΄ Αθήνας

Το οργανωτικό γραφείο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανάψει στο “φουλ τις μηχανές” ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών, ωστόσο το βλέμμα όλων των κορυφαίων στελεχών και νυν βουλευτών της Κουμουνδούρου είναι στραμμένο και στις εθνικές εκλογές, που δεν αποκλείεται να πραγματοποιηθούν μέσα στο επόμενο επτάμηνο.

Η μάχη για το κυβερνών κόμμα και ιδιαιτέρως για τα πρόσωπα που θα διεκδικήσουν ένα εισιτήριο για τη νέα Βουλή θα είναι πιο δύσκολη σε σχέση με τέσσερα χρόνια πριν, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ “φλερτάρει” με τη δεύτερη θέση και σε αυτή την περίπτωση τα διαθέσιμα έδρανα στο Κοινοβούλιο θα είναι σαφώς περιορισμένα.

Η β΄ Αθήνας αποτέλεσε ένα από τα “δυνατά χαρτιά” του ΣΥΡΙΖΑ τον Σεπτέμβριο και τον Ιανουάριο του 2015 καταγράφοντας ποσοστό 35,21% και 37,09% αντίστοιχα. Η πιθανότητα ο ΣΥΡΙΖΑ να χάσει την πρωτιά από τη ΝΔ, που στις τελευταίες εκλογές είχε εκλέξει 17 βουλευτές, προκαλεί ένα πρόσθετο άγχος στους υποψηφίους. Η γαλάζια παράταξη ως δεύτερο κόμμα είχε στη Βουλή 11 βουλευτές από τη συγκεκριμένη περιφέρεια που πλέον αλλάζει ριζικά μορφή.

Οι πρώτοι υπολογισμοί και οι συνεννοήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει τόσο στα βουλευτικά γραφεία όσο και στα κομματικά επιτελεία, όπου μετράται η δυναμική ανά περιοχή, όπως καταγράφηκε το 2015. Ζητούμενο είναι τα υποστηριζόμενα πρόσωπα να μη χάσουν τα ερείσματα που έχουν στην τοπική κοινωνία με την διασπορά που θα προκύψει από την κατάτμηση της μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!