Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
26 °C 0 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Περιορισμό των οικονομικών συναλλαγών με την Άγκυρα ζητά η Μέρκελ
[NewPost]: Περιορισμό των οικονομικών συναλλαγών με την Άγκυρα ζητά η Μέρκελ

[NewPost]: Περιορισμό των οικονομικών συναλλαγών με την Άγκυρα ζητά η Μέρκελ

Για να πετύχει την αποφυλάκιση Γερμανών στην Τουρκία , η καγκελάριος θέλει να περιορίσει τις οικονομικές συναλλαγές. Οι Πράσινοι καλούν την κυβέρνηση να δράσει «επιτέλους» και να παγώσει τις εξαγωγές όπλων.

Η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ το θεωρεί «εξοργιστικό» ότι γερμανοί πολίτες κρατούνται σε τουρκικές φυλακές. Ασκώντας οικονομική πίεση θέλει να πετύχει την απελευθέρωση τους. «Θα πρέπει να περιορίσουμε ακόμη περισσότερο την οικονομική μας συνεργασία με την Τουρκία και να επανεξετάσουμε προγράμματα», δηλώνει η καγκελάριος σε συνέντευξη της στην εφημερίδα Passauer Neuen Presse. Συγχρόνως όμως η καγκελάριος απορρίπτει την ιδέα μιας διακοπής επικοινωνίας με την Τουρκία , «διαφορετικά», τονίζει, «δεν θα πετύχουμε τίποτα.»

Όπως πάντα διαβεβαιώνει πως η κυβέρνησή της αξιοποιεί όλα τα μέσα που βρίσκονται στη διάθεση της για την αποφυλάκιση των γερμανών πολιτών. Η κ. Μέρκελ κατηγορεί την Άγκυρα ότι δυσκολεύει επισκέψεις και τη μέριμνα των φυλακισμένων από γερμανικές προξενικές αρχές. Σύμφωνα με το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο αριθμός των κρατουμένων Γερμανών σε τουρκικές φυλακές ανέρχονται στους 54. Εν τω μεταξύ οι 11 από αυτούς είχαν συλληφθεί σε σχέση με το πραξικόπημα τον Ιούλιο του 2016.

Σύμφωνα πάλι με το κόμμα των γερμανών Πρασίνων, οι προσπάθειες που έχει καταβάλει ως τώρα το Βερολίνο για την απελευθέρωση των φυλακισμένων δεν αρκούν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!