Τετάρτη, 14 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 15 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
13 °C 2 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Παρέμβαση Στουρνάρα: Να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τους Θεσμούς
[NewPost]: Παρέμβαση Στουρνάρα: Να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τους Θεσμούς

[NewPost]: Παρέμβαση Στουρνάρα: Να τηρήσουμε τα συμφωνηθέντα με τους Θεσμούς

Συναγερμό στην Ελλάδα αλλά και την ΕΕ έχει σημάνει η αναταραχή στις αγορές λόγω της Ιταλίας και της αντιπαράθεσης της με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας , μιλώντας στα “Παραπολιτικά”, αναδεικνύει τους κινδύνους που αναδύονται στη διεθνή σκηνή, επισηµαίνοντας ότι η Ελλάδα, που παραµένει “εύθραυστη”.

Παράλληλα, ο κεντρικός τραπεζίτης υπογραμμίζει την ανάγκη η χώρα να θωρακιστεί, έτσι ώστε να µην παρασυρθεί στη δίνη των διεθνών αναταράξεων.

«Έχουμε εισέλθει σε έναν κύκλο ανόδου των επιτοκίων διεθνώς», υπογραμμίζει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και αναλύει τις δύο αιτίες που συμβαίνει αυτό.

«1) Η επαναφορά της νομισματικής πολιτικής στην κανονικότητα, μετά τη σταδιακή λήξη των Προγραμμάτων Ποσοτικής Χαλάρωσης και 2) η επεκτατική δημοσιονομική πολιτική των ΗΠΑ, σε μια περίοδο που η αμερικανική οικονομία λειτουργεί ήδη σε συνθήκες πλήρους απασχόλησης. Για την Ελλάδα, πέρα απ’ αυτούς τους παράγοντες, υπάρχουν και τα γνωστά προβλήματα στις γειτονικές μας χώρες (Τουρκία, Ιταλία), που επηρεάζουν τις αγορές σε τοπικό επίπεδο. Τα παραπάνω σημαίνουν ότι το διεθνές οικονομικό περιβάλλον είναι λιγότερο φιλικό απ’ ότι είχε υποτεθεί, αν μάλιστα ληφθεί υπ’ όψιν και η μεγάλη αύξηση της διεθνούς τιμής του πετρελαίου (είμαστε καθαροί εισαγωγείς), σε συνδυασμό με το γεγονός ότι η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας υπολείπεται της επενδυτικής βαθμίδας», εξήγησε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!