Πέμπτη, 15 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Παρελθόν τα πετρελαιοκίνητα IX από τις μεγάλες πόλεις – Τι προβλέπει το σχέδιο
[NewPost]: Παρελθόν τα πετρελαιοκίνητα IX από τις μεγάλες πόλεις – Τι προβλέπει το σχέδιο

[NewPost]: Παρελθόν τα πετρελαιοκίνητα IX από τις μεγάλες πόλεις – Τι προβλέπει το σχέδιο

Σε σταδιακή… έξωση των πετρελαιοκίνητων οχημάτων από τα μεγάλα αστικά κέντρα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση. Παράλληλα, στόχος είναι η µείωση και των βενζινοκίνητων, με παράλληλη ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης, µέσω της παροχής κινήτρων ώστε κυρίως τα ντίζελ να… εκλείψουν.

Όλα αυτά προκειµένου να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος της ελαχιστοποίησης του αποτυπώµατος του άνθρακα, με την ελληνική κυβέρνηση να έχει κάνει ήδη τους απαραίτητους σχεδιασμούς.

«Το ντίζελ είναι κάτι από το οποίο αποµακρυνόµαστε, όπως είναι το πετρέλαιο και η βενζίνη. Εµείς, ως Πολιτεία, θα δώσουµε έµφαση στα θέµατα των αυτοκινήτων και των µεταφορών, µε στόχο να φύγουµε σταδιακά από τη λογική των ντίζελ οχηµάτων» επισηµαίνει µε αποκλειστική δήλωσή του στο «Έθνος» ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, αναφερόμενος στα πετρελαιοκίνητα.

Τι προβλέπει το σχέδιο

Η ηγεσία του υπουργείου αναµένεται τις προσεχείς ηµέρες να ανακοινώσει ένα «πακέτο» κινήτρων για την ενίσχυση της ηλεκτροκίνησης. Ανάλογα µέτρα θα περιληφθούν και στο Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίµα, το οποίο καταρτίζεται αυτήν την περίοδο.

Στα µέτρα… ενθάρρυνσης της ηλεκτροκίνησης έναντι των ντίζελ, εντάσσονται:

– Η 10ετής προσαρµογή της αγοράς στην ηλεκτροκίνηση.
– Η επιδότηση της τοποθέτησης ρευµατοδοτών (φορτιστών ηλεκτρικών οχηµάτων)
– Η συνεργασία µε τις εταιρείες ηλεκτρισµού για την τοποθέτηση ρευµατοδοτών κατά µήκος των αυτοκινητοδρόµων.

Οι «καθαρές» και ασφαλείς µετακινήσεις αποτελούν προτεραιότητα για την ΕΕ. Ήδη πολλές ευρωπαϊκές πόλεις έχουν προγραµµατίσει απαγόρευση κυκλοφορίας των οχηµάτων µε κινητήρες ντίζελ. Βασικός λόγος είναι ότι οι µεταφορές εξακολουθούν να αποτελούν την πρωταρχική πηγή εκποµπής ρύπων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!