Κυριακή, 22 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Η Παπακώστα ζητά σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξαρτήτων βουλευτών
[NewPost]: Η Παπακώστα ζητά σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξαρτήτων βουλευτών

[NewPost]: Η Παπακώστα ζητά σύσταση κοινοβουλευτικής ομάδας ανεξαρτήτων βουλευτών

Την σύσταση νέας κοινοβουλευτικής ομάδας αποτελούμενης από ανεξάρτητους βουλευτές ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες με επιστολής της προς τον πρόεδρο της Βουλής, η Κατερίνα Παπακώστα .

Ωστόσο παρά το γεγονός πως ο «μαγικός» αριθμός των δέκα βουλευτών που απαιτούνται για τη σύσταση ομάδας, κάτι τέτοιο δεν κατέστη δυνατό καθώς υπάρχουν προϋποθέσεις που προς το παρών τουλάχιστον δεν πληρούνται. Και αυτό γιατί σύμφωνα με το άρθρο 16 παρ3 του Κανονισμού της Βουλής οι βουλευτές πoυ επιθυμoύν να ιδρύσoυν, Koινoβoυλευτική Oμάδα, «υπoβάλλoυν στoν Πρόεδρo της Boυλής σχετική δήλωση, πoυ περιέχει τoν τίτλo τoυ Kόμματoς και τα oνόματα των μελών και τoυ Πρoέδρoυ της. H δήλωση αυτή υπoγράφεται από όλα τα μέλη της Koινoβoυλευτικής Oμάδας, ανακoινώνεται στη Boυλή και καταχωρίζεται στα Πρακτικά».

Στην προκειμένη δηλαδή περίπτωση πέραν της πρόθεσης της κ. Παπακώστα θα πρέπει να συμφωνήσουν και υπογράψουν και οι υπόλοιποι εννιά «άστεγοι» βουλευτές, μεταξύ των οποίων και οι τρεις της Χρυσής Αυγής.

Αξίζει να σημειωθεί πως η δεξαμενή των ανεξάρτητων βουλευτών έχει διαμορφωθεί ως εξής: Στάθης Παναγούλης, Κατερίνα Παπακώστα , Χάρης Θεοχάρης, Κώστας Μπαρμπαρούσης, Νίκος Νικολόπουλος, Νίκος Μίχος, Γιώργος Λαζαρίδης ,Γιώργος Κατσιαντώνης, Δημήτρης Κουκούτσης και Δημήτρης Καμμένος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!