Παρασκευή, 9 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Πάνω από 53.000 εργαζόμενοι στις ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία
[NewPost]: Πάνω από 53.000 εργαζόμενοι στις ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία

[NewPost]: Πάνω από 53.000 εργαζόμενοι στις ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία

Ρεπορτάζ για τις δραστηριότητες των ενεργών επιχειρήσεων στην Βουλγαρία έκανε το μεγάλο βουλγαρικό κανάλι Nova Televizia.

Ρεπόρτερ του καναλιού επισκέφθηκε την περιοχή του Πέτριτς κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα στην περιοχή των Σερρών. Εκεί όπου όπως και σε όλη την συνοριακή γραμμή από τις Σέρρες μέχρι τον Έβρο έχουν μεταφερθεί κυρίως οι ελληνικές παραγωγικές μονάδες!

Στο κανάλι μίλησε κατ΄αρχήν η βουλγάρα προϊσταμένη μεγάλης ελληνικής εταιρείας παραγωγής εσωρούχων η οποία απασχολεί περίπου 360 εργαζόμενους σε 3 εργοστάσια από την …άλλη πλευρά των συνόρων!

Η υπεύθυνη του εργοστασίου θεωρεί ως αιτίες για την μεταφορά της παραγωγικής διαδικασίας από την Ελλάδα στην Βουλγαρία τους χαμηλούς μισθούς που υπάρχουν εκεί αλλά και τον μικρό φόρο για τις επιχειρήσεις ενώ εξέφρασε την ελπίδα και την βεβαιότητα ότι αφού ανεβαίνει η παραγωγή θα ανεβούν και οι μισθοί στην Βουλγαρία!

Στην συνέχεια η κάμερα του καναλιού επισκέφθηκε εργοστάσιο ελληνικής εταιρείας για την παρασκευή ξύλινων κουφωμάτων και επίπλων κουζίνας.

Μιλώντας στην ρεπόρτερ ο διευθυντής του εργοστασίου και συνεταίρος των ελλήνων αναγνώρισε και αυτός ως κύριες αιτίες της μεταφοράς της παραγωγής τους χαμηλούς μισθούς και την φορολογία των επιχειρήσεων που υπάρχουν στην Βουλγαρία αλλά λόγω της εξειδίκευσης του επιχείρησης πρόσθεσε το μικρό ενεργειακό κόστος καθώς και την φθηνή πρώτη ύλη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!