Πέμπτη, 22 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
18 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Πανικός στη Βουλή μεταξύ Beat και Λυμπερόπουλου
[NewPost]: Πανικός στη Βουλή μεταξύ Beat και Λυμπερόπουλου

[NewPost]: Πανικός στη Βουλή μεταξύ Beat και Λυμπερόπουλου

Σε μια τουλάχιστον ανοίκεια διαδικασία, που σε καμία περίπτωση δε παραπέμπει σε ακρόαση φορέων στο πλαίσιο συζήτησης ενός νομοσχεδίου, επιδόθηκαν οι συμμετέχοντες στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο για τις ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης των φορέων του νομοσχεδίου, πραγματοποιήθηκε μια «ειδική» διαδικασία με ερωταπαντήσεις στον επικεφαλής της Beat, Νίκο Δρανδάκη και τον πρόεδρο των επαγγελματιών taxi, Θύμιο Λυμπερόπουλο. Τα όσα συνέβησαν εύστοχα χαρακτηρίστηκαν από βουλευτή του ΚΚΕ (μετά το τέλος της συνεδρίασης) ως «προανακριτική επιτροπή».

Ο κ. Δρανδάκης (που ρωτήθηκε πολλαπλώς από τη πολιτική ηγεσία του υπουργείου), ρωτήθηκε ειδικώς για τις φορολογικές υποχρεώσεις της beat και τα ποσά που καταβάλει στο κράτος. Όπως είπε, το 2017, η εταιρία πλήρωσε 1.14 εκατ. ευρώ σε φορολογικές εισφορές και ΙΚΑ . Ωστόσο υποστήριξε πως παρά τη χρόνια παρουσία της στην ελληνική αγορά, η εταιρία δεν έχει βγάλει κέρδη, σημειώνοντας πως κάθε χρόνο από το 11’ ο αριθμός των εργαζόμενων σε αυτή διπλασιάζεται, αγγίζοντας τους 220.000 ευρώ. «Ο μέσος μισθός είναι υψηλός της τάξης των 1.700 ευρώ. Είμαστε αναγκασμένοι να πληρώνουμε μεγάλους μισθούς γι’ αυτό το λόγο έχουμε πολύ υψηλά επίπεδα επενδύσεων για να αναπτύξουμε τεχνολογία. Γι’ αυτό η εταιρία δεν είναι κερδοφόρα! Η εξαγορά της δεν αφορούσε μόνο την ελληνική αγορά αλλά και τη λειτουργία μας στη Νότια Αμερική», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!