Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 4 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
11 °C 15 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Όσο μια σύνταξη του ΟΓΑ λαμβάνει ένας στους τρεις εργαζόμενους!
[NewPost]: Όσο μια σύνταξη του ΟΓΑ λαμβάνει ένας στους τρεις εργαζόμενους!

[NewPost]: Όσο μια σύνταξη του ΟΓΑ λαμβάνει ένας στους τρεις εργαζόμενους!

Όσο μια σύνταξη του ΟΓΑ , δηλαδή 360 ευρώ καθαρά, έφτασε να λαμβάνει σήμερα ένας στους τρεις εργαζόμενους που απασχολείται στον ιδιωτικό τομέα με ελαστικές μορφές απασχόλησης, δηλαδή με μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής εργασία.

Έτσι, από τη μια μπορεί να έχει μειωθεί η καταγεγραμμένη ανεργία στο 20%, από την άλλη ωστόσο οι ευέλικτες μορφές απασχόλησης κυριαρχούν ολοένα και περισσότερο στην αγορά, καθώς στις δέκα καινούργιες θέσεις που δημιουργούνται οι έξι είναι μερικής απασχόλησης.

Με βάση στοιχεία των αναλυτικών περιοδικών δηλώσεων που υποβάλλουν μηνιαίως στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ ) περίπου 258.000 ιδιωτικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις και οργανισμοί του δημοσίου που απασχολούν υπαλλήλους με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου και όσοι επαγγελματίες διατηρούν μπλοκάκι σε σύνολο 2 εκατομμυρίων ασφαλισμένων, μισθωτών και μη, ο ένας στους τρεις ( 636.000) εργάζεται πλέον με μερική απασχόληση λαμβάνοντας κατά μέσο όρο 389,5 ευρώ μεικτά ή 360 ευρώ καθαρά.

Εκτός του μηνιαίου μισθού το μέσο ημερομίσθιο στην κατηγορία αυτή είναι 23 ευρώ, και αφορά κυρίως ασφαλισμένους σε οικοδομοτεχνικά έργα.

Για τους υπόλοιπους, δύο στους τρεις εργαζόμενους (1,36 εκατομμύριο) που εργάζονται με καθεστώς πλήρους απασχόλησης ο μέσος μηνιαίος μισθός είναι 1.152 ευρώ μεικτά ή 927 ευρώ καθαρά, ενώ το ημερομίσθιο 43 ευρώ καθαρά. Όσον αφορά το ύψος του ημερομίσθιου για οκτάωρη απασχόληση στα οικοδομοτεχνικά έργα αυτό είναι 42 ευρώ, ενώ ο μέσος μισθός 600 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!