Δευτέρα, 19 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 5 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 8 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Οριστικό! Έρχεται νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις για χρέη σε Ταμεία, Εφορία και Τράπεζες
[NewPost]: Οριστικό! Έρχεται νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις για χρέη σε Ταμεία, Εφορία και Τράπεζες

[NewPost]: Οριστικό! Έρχεται νέα ρύθμιση μέχρι 120 δόσεις για χρέη σε Ταμεία, Εφορία και Τράπεζες

«Κόβουν και ράβουν» στο Υπουργείo Οικονομικών προκειμένου έως στις αρχές του νέου χρόνου (παρατεταμένη προεκλογική περίοδος γαρ) να θεσπιστεί νομοθετικά η δυνατότητα σε χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, και ελεύθερους επαγγελματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους ή τα μπλοκάκια τους να υπαχθούν σε ρύθμιση εξόφλησης των οφειλών τους (που δημιουργήθηκαν έως τα τέλη του 2017) μέχρι και σε 120 μηνιαίες δόσεις με δραστική μείωση τόκων και προσαυξήσεων.

Απαραίτητη προϋπόθεση να εξοφλούν κανονικά τις τρέχουσες φορολογικές τους υποχρεώσεις για το 2018.Την ανακοίνωση για τη νέα ρύθμιση οφειλών του Υπουργείου Οικονομικών έκανε από το βήμα της διημερίδας «Market Forum 2018» ο ειδικός γραμματέας του Ιδιωτικού Χρέους Φώτης Κουρμούσης.

«Τα ευνοϊκά πλαίσια ωστόσο με τις νέες ρυθμίσεις δεν θα υπάρχουν για πάντα» τόνισε ο κ. Κουρμούσης και συμπλήρωσε: «Όλα αλλάζουν από το 2020 καθώς αναμένεται τον ερχόμενο χρόνο η έκδοση οδηγίας από την Κομισιόν με βάση την οποία τα κράτη μέλη θα πρέπει να καθορίσουν ,το αργότερο σε ένα χρόνο, ένα συγκεκριμένο σύστημα ρυθμίσεων και θα σταματήσει αυτό που παρατηρείται, όχι μόνο στην Ελλάδα, να καθορίζονται κάθε χρόνο με μια υπουργική απόφαση νέες ρυθμίσεις οφειλών με κριτήρια μάλιστα που αλλάζουν .Εν ολίγοις η κοινοτική οδηγία θα ζητά να καθορίσουν τα κράτη μέλη άπαξ τα κριτήρια και τις επιλογές των δόσεων για όσους έχουν οφειλές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!