Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Οργή στρατιωτικών κατά Καμμένου για τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες
[NewPost]: Οργή στρατιωτικών κατά Καμμένου για τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

[NewPost]: Οργή στρατιωτικών κατά Καμμένου για τις περικοπές στις αμυντικές δαπάνες

Στρατιωτικοί VS Πάνος Καμμένος . Ο υπουργός Άμυνας πρότεινε στον Ευκλείδη Τσακαλώτο τα ισοδύναμα για να διατηρηθεί ο μειωμένος ΦΠΑ στα νησιά (μέχρι τέλος του έτους) και να ξεκλειδώσει η δόση του ESM που μπλόκαρε στο χθεσινό Eurogroup η Γερμανία.

Η πρόταση του υπουργού Άμυνας για περικοπές στις αμυντικές δαπάνες, ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ, προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών.

Διαβάστε ακόμη:Καμμένος: Πώς θα βρούμε τα ισοδύναμα για τον μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά

Η ΠΟΕΣ με έγγραφό της προς τον υπουργό Οικονομικών το οποίο κοινοποιεί και στον Π. Καμμένο, επικαλούμενη σχετικά δημοσιεύματα αναφέρει -μεταξύ άλλων- ότι στα «ισοδύναμα» για τη διατήρηση του μειωμένου ΦΠΑ στα πέντε νησιά που έχουν επιβαρυνθεί από την προσφυγική κρίση, «περιλαμβάνονται και περικοπές ύψους 9 εκατομμυρίων ευρώ από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τις μετακινήσεις του προσωπικού».

«Η κατάσταση στον ευαίσθητο χώρο της Άμυνας έχει φτάσει στο απροχώρητο. Είμαστε βέβαιοι ότι, όπως κι εμείς, έτσι κι εσείς, θεωρείτε αυτονόητο ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου Εθνικής Άμυνας δεν μπορεί να δεχθεί περαιτέρω μειώσεις, όταν μάλιστα το υπουργείο σας δεν έχει: α) συμμορφωθεί πλήρως και ορθώς (κατά το υπολειπόμενο 50%) με τις δικαστικές αποφάσεις του ΣτΕ αναφορικά με τις περικοπές στο μισθολόγιο των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες κρίθηκαν αντισυνταγματικές, β) εκδώσει το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού και γ) καταβάλλει το επίδομα υπερωριακής απασχόλησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!