Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Ομπάμα: Η Ιταλία έχει πολλά να κάνει ακόμη – Ρέντσι: Παράδειγμα μας οι ΗΠΑ για την ανάπτυξη
[NewPost]: Ομπάμα: Η Ιταλία έχει πολλά να κάνει ακόμη – Ρέντσι: Παράδειγμα μας οι ΗΠΑ για την ανάπτυξη

[NewPost]: Ομπάμα: Η Ιταλία έχει πολλά να κάνει ακόμη – Ρέντσι: Παράδειγμα μας οι ΗΠΑ για την ανάπτυξη

Οι μεταρρυθμίσεις στην Ιταλία μερικές φορές συναντούν αντιδράσεις αλλά η οικονομία έχει δείξει σημάδια ανάπτυξης, αν και ακόμα έχει πολύ δρόμο να κάνει, δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα , σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ματέο Ρέντσι στον Λευκό Οίκο.

Ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ τόνισε επίσης ότι ο ίδιος και ο πρωθυπουργός της Ιταλίας συμφωνούν πως οι δύο χώρες πρέπει να επικεντρωθούν στην οικονομική ανάπτυξη και πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την εκστρατεία του Ρέντσι όσον αφορά το δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του Συντάγματος της Ιταλίας.

«Στο οικονομικό μέτωπο, συμφωνούμε ότι το επίκεντρο θα πρέπει να παραμείνει στην ανάπτυξη, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και ευημερίας», δήλωσε ο Ομπάμα στη κοινή συνέντευξη μετά τη συνάντηση που είχαν.

Από την πλευρά του ο ιταλός πρωθυπουργός μίλησε για τις ΗΠΑ ως «μοντέλο» για την ανάπτυξη. Πιστεύω, πρόσθεσε, ότι η Ευρώπη μπορεί και πρέπει να κάνει περισσότερα. Η Ιταλία θα θεωρήσει το αμερικανικό παράδειγμα ως σημείο αναφοράς σε αυτή την μάχη»

«Ο Ματέο έχει δίκιο να λέει ότι η Ιταλία έχει κρατήσει τον λόγο της απέναντι στην ΕΕ για τις μεταρρυθμίσεις και η ΕΕ πρέπει να βρει τρόπο για πιο γρήγορη ανάπτυξη», είπε στη συνέχεια ο Ομπάμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!