Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Όλο το σκηνικό της διαπραγμάτευσης και ποιο είναι το «μεγάλο κάδρο» που προκαλεί ανησυχίες
[NewPost]: Όλο το σκηνικό της διαπραγμάτευσης και ποιο είναι το «μεγάλο κάδρο» που προκαλεί ανησυχίες

[NewPost]: Όλο το σκηνικό της διαπραγμάτευσης και ποιο είναι το «μεγάλο κάδρο» που προκαλεί ανησυχίες

Η διαπραγμάτευση μπορεί να μην κλείνει ως το Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας, από την πρόοδο, ωστόσο, που θα έχει συντελεστεί ως τότε θα κριθούν πολλά για την εξέλιξη του θέματος: αυτή είναι η φράση που περιγράφει την τρέχουσα εβδομάδα, χωρίς εκπλήξεις όσον αφορά τις διεκδικήσεις ως τώρα, αλλά με σκληρό… τζαρτζάρισμα.

Καθώς περνούν οι ημέρες, όλοι συμβιβάζονται με την ιδέα ότι δεν θα έχει κλείσει η αξιολόγηση τη Δευτέρα, με τα εργασιακά να αναδεικνύονται σε λυδία λίθο της παρούσας διαπραγμάτευσης. Παρά τις πετυχημένες επαφές που είχε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Έφη Αχτσιόγλου , με τη συνδρομή τουΔημήτρη Παπαδημούλη που ξέρει καλά εκεί τα κατατόπια, η κυβέρνηση έχει συναντήσει τοίχο στα άλλα, πλην των συλλογικών συμβάσεων, θέματα. Ο φόβος ότι οι υποχωρήσεις στον τομέα αυτό, θα αφήσουν ανεξίτηλες πολιτικές εντυπώσεις εις βάρος της κυβέρνησης, είναι ισχυρός, με την υπουργό Εργασίας να προσπαθεί να χτίσει συμμαχίες με τους ευρωπαίους γύρω από το κοινωνικό κεκτημένο της ηπείρου μας.

Εκεί όμως που η κυβέρνηση είναι παντελώς ανυποχώρητη είναι στο ενδεχόμενο επιβολής μέτρων μετά τη λήξη του προγράμματος: τη σκληρή στάση του Μεγάρου Μαξίμου διατύπωσε, ξανά χθες, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (στην τηλεόραση του Αντέννα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!