Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Όλα ανοιχτά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση του ΣτΕ
[NewPost]: Όλα ανοιχτά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση του ΣτΕ

[NewPost]: Όλα ανοιχτά για τις τηλεοπτικές άδειες μετά την απόφαση του ΣτΕ

«Τώρα πια όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά». Με τη φράση αυτή πρώην ανώτατος δικαστικός λειτουργός σχολίασε τη χθεσινοβραδινή απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας , που σε κεκλεισμένων των θυρών διάσκεψή της αποφάσισε με ψήφους 16 έναντι 9 ότι οι προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών είναι παραδεκτές.

Με τον τρόπο αυτό έχει στρωθεί πλέον, τυπικά και ουσιαστικά, το χαλί για να εξεταστεί το μείζον ζήτημα της συνταγματικότητας ή μη του νόμου Παππά για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών .

Ήδη από χθες το βράδυ ο αρμόδιος εισηγητής κ. Γιώργος Παπαγεωργίου άρχισε να αναπτύσσει την τοποθέτησή του και να παραθέτει ενώπιον της Ολομέλειας τα επιχειρήματά του σχετικά με το ουσιαστικό μέρος της υπόθεσης.

Έτσι, τώρα το ενδιαφέρον, εκ των πραγμάτων, στρέφεται στην επόμενη διάσκεψη των ανώτατων δικαστών που αναμένεται να προσδιορίσει ο Πρόεδρος του ΣτΕ Νίκος Σακελλαρίου.

Βέβαια, όπως όλα δείχνουν, ίσως ούτε στην επόμενη διάσκεψη καταστεί δυνατό να εκδοθεί η τελική απόφαση του δικαστηρίου, καθώς θεωρείται πολύ πιθανό ότι ανώτατοι δικαστές που μετέχουν στην Ολομέλεια θα θέλουν και οι ίδιοι να τοποθετηθούν επί των κρίσιμων συνταγματικών θεμάτων που τίθενται και έχουν σχέση τόσο με το Εθνικό Συμβούλίο Ραδιοτηλεόρασης , όσο και με τον περιορισμένο – τέσσερις- αριθμό των χορηγηθέντων τηλεοπτικών αδειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!