Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 8 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
5 °C 15 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: «Όχι» της ΝΔ στη… Συριζοποίηση του Συντάγματος – Η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει αν θα «καεί»
[NewPost]: «Όχι» της ΝΔ στη… Συριζοποίηση του Συντάγματος – Η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει αν θα «καεί»

[NewPost]: «Όχι» της ΝΔ στη… Συριζοποίηση του Συντάγματος – Η επόμενη Βουλή θα αποφασίσει αν θα «καεί»

Την οριστική απόφαση να συμμετάσχει στη συζήτηση που θα γίνει στη Βουλή για την Συνταγματική Αναθεώρηση, να καταθέσει αναλυτικά τις θέσεις της και να συζητήσει και εκείνες των άλλων κομμάτων, πήρε η Αξιωματική Αντιπολίτευση. Θα συμμετάσχει κανονικά στην ψηφοφορία, ψηφίζοντας «ναι» σε άρθρα που κρίνει ότι πρέπει να αναθεωρηθούν με πιο χαρακτηριστικό το 86 περί ευθύνης υπουργών που αποτελεί ύβρη για το κοινό αίσθημα δικαιοσύνης με τον σύντομο χρόνο παραγραφής που προβλέπει.

Η ΝΔ θα ζητήσει την ψήφιση και των άρθρων που θα προτείνει εκείνη. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ αρνηθεί να ψηφίσει για παράδειγμα την κατάργηση του άρθρου 16 που απαγορεύει την ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων ή την εισαγωγή της αξιολόγησης στο δημόσιο και άλλα που θεωρεί ότι είναι κρίσιμα για τον εκσυγχρονισμό του καταστατικού χάρτη της χώρας, αφήνει ανοιχτό η επόμενη Βουλή στην οποία θα έχει η ΝΔ την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, να «κάψει» την επιχειρούμενη Συνταγματική Αναθεώρηση του Αλέξη Τσίπρα, όπως αναφέρουν απολύτως αξιόπιστες πηγές με τις οποίες συνομίλησε το newpost.gr. Αυτό κοινοβουλευτικά σημαίνει ότι μπορεί να κριθεί ατελέσφορη η διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης και η νέα κυβέρνηση να εκκινήσει νέα διαδικασία.

Η ΝΔ διαφωνεί και με την σπουδή του Μαξίμου από τώρα να παρουσιαστεί και το περιεχόμενο του κάθε άρθρου διότι αυτό είναι έργο της επόμενης βουλής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!