Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: ΟΑΣΘ: Περιμένει τα 12 εκατ.ευρώ από το ελληνικό δημόσιο
[NewPost]: ΟΑΣΘ: Περιμένει τα 12 εκατ.ευρώ από το ελληνικό δημόσιο

[NewPost]: ΟΑΣΘ: Περιμένει τα 12 εκατ.ευρώ από το ελληνικό δημόσιο

Την εκτίμηση ότι μέχρι την Πέμπτη, (8/12) ο ΟΑΣΘ θα έχει λάβει το ποσό των 12 εκατομμυρίων ευρώ που αφορά στις οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς τον οργανισμό, λόγω του ΦΠΑ , διατύπωσε μιλώντας στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο πρόεδρος του οργανισμού, Χρήστος Στεφανίδης.

“Σήμερα κατατέθηκε στη Βουλή η νομοθετική ρύθμιση και αύριο αναμένεται να ψηφιστεί με νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης. Εκτιμώ ότι το αργότερο μέχρι την 8η Δεκεμβρίου ο οργανισμός θα έχει λάβει το ποσό των 12 εκατ. ευρώ -που αφορά τις οφειλές του ελληνικού δημοσίου προς την επιχείρηση λόγω ΦΠΑ (είσπραξη 13% και απόδοση 24%) μέχρι την 31η Δεκεμβρίου του 2016″. Αναφορικά με το υπόλοιπο ποσό των 6 εκατ. ευρώ, που αφορά πάλι σε διαφορά του ΦΠΑ, ο κ. Στεφανίδης τόνισε: “Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα το λάβουμε το πρώτο τρίμηνο του 2017″.

Δηλώνοντας ικανοποιημένος με τις εξελίξεις, αλλά και αισιόδοξος για την ομαλή λειτουργία της επιχείρησης, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε: “Ο Έλληνας πρωθυπουργός τήρησε ρητά τη δέσμευση που ανέλαβε. Εδώ και πολύ καιρό επαναλαμβάνω ότι με γόνιμο διάλογο και καλή πρόθεση, όλα μπορούν να λυθούν”.

Πάντως, ο ίδιος επισήμανε ότι παραμένει η οφειλή του ελληνικού δημοσίου προς την επιχείρηση, ύψους 120 εκατ. ευρώ, που αφορά στις οικονομικές εκκρεμότητες προς τον οργανισμό από τα υπουργεία Παιδείας και Εργασίας για τις χρήσεις 2015 και 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!