Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ντιμιτρόφ: Άλλο η χώρα «Μακεδονία» και άλλο η περιοχή
[NewPost]: Ντιμιτρόφ: Άλλο η χώρα «Μακεδονία» και άλλο η περιοχή

[NewPost]: Ντιμιτρόφ: Άλλο η χώρα «Μακεδονία» και άλλο η περιοχή

Στην προωθούμενη συμφωνία με την Ελλάδα «υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη χώρα Μακεδονία και την περιοχή Μακεδονία στην Ελλάδα» δηλώνει από το Βερολίνο ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, την ώρα που στην Αθήνα συζητείται η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ με αφορμή το Σκοπιανό .

Στη συμφωνία «υπογραμμίζεται ότι Μακεδόνας στη μία και Μακεδόνας στην άλλη περίπτωση σημαίνουν κάτι διαφορετικό για τα δύο έθνη, η (σ.σ. εθνική) ταυτότητά μας διασφαλίζεται, κάτι πολύ σημαντικό διότι βεβαίως δεν μπορείς να διαπραγματευθείς ιδιαίτερα για το ζήτημα της ταυτότητας» δήλωσε ο Νίκολα Ντιμιτρόφ στην Deutsce Welle.

Σε ερώτηση για το αν η Αθήνα έχει προσφέρει εγγυήσεις για την εφαρμογή των προβλέψεων της συμφωνίας, ο ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ απαντά: «Αρχικά τα βήματα προβλέπεται να γίνουν από τη δική μας πλευρά επειδή έχουμε ζητήσει τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, οι αλλαγές αυτές πρόκειται να γίνουν εντός της Μακεδονίας. Υπάρχει επίσης μια ρήτρα που λέει ότι εάν η συμφωνία δεν τεθεί σε ισχύ, βεβαίως τα πάντα καθίστανται άκυρα.

»Αυτό είναι ένα τεστ ωριμότητας νομίζω και για τις δύο χώρες. Είναι ένα τεστ και για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ επειδή καλούνται να διαδραματίσουν έναν ρόλο, και νομίζω ότι εάν όλοι κάνουμε το σωστό και δεν τα παρατήσουμε έχουμε καλές πιθανότητες να γράψουμε θετική Ιστορία».

Ακόμα, ο Νικόλα Ντιμιτρόφ διαβεβαίωσε ότι η απόρριψη της συμφωνίας από τον πρόεδρο ΠΓΔΜ Ιβανόφ δεν θα επηρεάσει τη διαδικασία: «Αυτό που είναι πολύ σημαντικό σε αυτή την περίπτωση είναι να υπογραμμίσουμε ότι το σχέδιο συμφωνίας με την Ελλάδα απαιτεί τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος (σ.σ. για να επικυρωθεί) και είναι καθήκον μας ως κυβέρνησης να προσφέρουμε μια επιλογή στους πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!