Παρασκευή, 28 Οκτωβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Νέο μνημόνιο «βλέπει» για την Ελλάδα ο Σόιμπλε – Καμία συζήτηση για το χρέος πριν το 2018
[NewPost]: Νέο μνημόνιο «βλέπει» για την Ελλάδα ο Σόιμπλε – Καμία συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

[NewPost]: Νέο μνημόνιο «βλέπει» για την Ελλάδα ο Σόιμπλε – Καμία συζήτηση για το χρέος πριν το 2018

Ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης νέων μέτρωναφήνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε , ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά πως δεν θα γίνει καμία συζήτηση για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους πριν από το 2018.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Genaral Anzeiger της Βόννης, ο γερμανός υπουργός Οικονομικών διαπιστώνει ότι πολλά στην Ευρωπαϊκή Ενωση πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση. «Ας πάρουμε ως παράδειγμα την ανάπτυξη στην Ισπανία. Η Ιταλία θα έχει θετική εξέλιξη στην οικονομία. Οι ‘Ελληνες κάνουν, επίσης, πρόοδο, δεν θα πρέπει όμως να πιστέψουν ότι μπορούν να σταματήσουν τις συμφωνηθείσες μεταρρυθμίσεις», τόνισε.

Όσον αφορά την άρνηση του ΔΝΤ να συνεχίσει να συμμετέχει στο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας, ο κ. Σόιμπλε είπε ότι «πρόκειται για παρεξήγηση» και ότι δεν προτίθεται καθόλου να συγκρουσθεί με το Ταμείο. «Το ΔΝΤ αμφιβάλλει -και αυτό δεν είναι νέο- ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει, αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί και ότι αυτό αρκεί ώστε να βαδίσει η χώρα προς ένα διαρκές μονοπάτι ανάπτυξης. Οι ‘Ελληνες αντίθετα επαναλαμβάνουν: θα τα καταφέρουμε. Γι’ αυτό και την άνοιξη συμφωνήσαμε, η Αθήνα να λάβει πρόσθετα μέτρα, εάν επαληθευτεί η απαισιοδοξία του ΔΝΤ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!