Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Νέο καμπανάκι Φίλη: Δεν πήραμε ότι μας υποσχέθηκαν – Nα μην περικόψουμε συντάξεις
[NewPost]: Νέο καμπανάκι Φίλη: Δεν πήραμε ότι μας υποσχέθηκαν – Nα μην περικόψουμε συντάξεις

[NewPost]: Νέο καμπανάκι Φίλη: Δεν πήραμε ότι μας υποσχέθηκαν – Nα μην περικόψουμε συντάξεις

Σε νέα δημόσια τοποθέτηση από τη Βουλή για την αναγκαιότητα της μη υλοποίησης του ψηφισμένου μέτρου για περικοπές στις συντάξεις , ίσες με το 1% του ΑΕΠ από την 1/1/19, προχώρησε ο Νίκος Φίλης .

Μιλώντας στην επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής, ο κ. Φίλης ουσιαστικά έδωσε συνέχεια στο ζήτημα που είχε θίξει ήδη κατά την τοποθέτησή του στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης (είχε προαναγγείλει τότε ότι θα επανέλθει στο θέμα), τόνισε πως λόγω του ότι οι Ευρωπαίοι δεν τήρησαν την δέσμευσή τους για το χρέος με την μη υλοποίηση της γαλλικής πρότασης (η λεγόμενη ρήτρα ανάπτυξης), και το ΔΝΤ δεν υπάρχει πλέον στο πρόγραμμα, η κυβέρνηση πρέπει πολιτικά και ηθικά να κινηθεί σε κατευθύνσεις για να μην περικοπούν οι συντάξεις .

«Δεν πρέπει να προχωρήσουμε σε άλλες χειρουργικές επεμβάσεις όπως στις συντάξεις χηρείας που δεν επιβλήθηκε από έξω αλλά ήταν δική μας επιλογή. Περιμένουμε να ακούσουμε τι έχει να πει το υπουργείο γιατί το θέμα είναι ευαίσθητο», δήλωσε με νόημα και πρόσθεσε: «θα έχουμε πλήρη ανατροπή της βάσης του ασφαλιστικού και στην καλή εκδοχή του, το 2022 η ανεργία θα φτάσει στο 14,2 %. Αυτό σημαίνει ότι είμαστε μπροστά σε μεγάλες διαθρωτικού χαρακτήρα αποφάσεις για το ασφαλιστικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!