Δευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Νέο ακαδημαϊκό δίκτυο 51 πανεπιστημίων της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου
[NewPost]: Νέο ακαδημαϊκό δίκτυο 51 πανεπιστημίων της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου

[NewPost]: Νέο ακαδημαϊκό δίκτυο 51 πανεπιστημίων της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου

Στην υπογραφή μνημονίου για την συγκρότηση ενός νέου ακαδημαϊκού δικτύου, στο οποίο συμμετέχουν 51 πανεπιστήμια της ευρύτερης περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και της Ανατολικής Μεσογείου, προχώρησαν τα μέλη του, μετά από εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στο ιδρυτικό του συνέδριο που φιλοξένησε για πρώτη φορά το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Πρόκειται για το Δίκτυο «Black Sea and Eastern Mediterranean Academic Network (BSEMAN)», το ιδρυτικό συνέδριο του οποίου ολοκληρώθηκε με την υπογραφή μνημονίου, με τη φυσική παρουσία 27 εκπροσώπων των πανεπιστημίων που συμμετέχουν. Κατά τις πρωινές εργασίες του ιδρυτικού συνεδρίου συζητήθηκε το περιεχόμενο του μνημονίου – που θα αποτελέσει το καταστατικό λειτουργίας του Δικτύου – και ορίστηκε η 12μελής συντονιστική επιτροπή (ένα μέλος από κάθε χώρα που συμμετέχει στο Δίκτυο), η οποία θα αναλάβει την προετοιμασία της επόμενης γενικής συνέλευσης στο Ροστόφ της Ρωσίας, την άνοιξη του 2019, καθώς και το συντονισμό για το πρόγραμμα δράσης του. Επιπλέον, ορίστηκε ως έδρα της γραμματείας του Δικτύου η Θεσσαλονίκη, απόφαση που θα ανανεώνεται στις ετήσιες συνεδριάσεις των γενικών συνελεύσεων του Δικτύου.

«Ο λόγος δημιουργίας του Δικτύου είναι ότι τα συμμετέχοντα πανεπιστήμια συνομολογούν την ευθύνη τους και επιθυμούν να συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή, στο σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα, στις ανταλλαγές καθηγητών και φοιτητών μεταξύ τους και στην συνεργασία στην έρευνα. Είναι μία φιλόδοξη προσπάθεια που ξεκινά επίσημα σήμερα και ελπίζουμε ότι στο μέλλον θα διευρυνθεί η συμμετοχή των πανεπιστημίων» δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, αναπληρωτής καθηγητής, Γρηγόρης Ζαρωτιάδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!