Κυριακή, 27 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Νέα μελέτη «ρίχνει φως» στα μυστηριώδη ταξίδια του Μάρκο Πόλο
[NewPost]: Νέα μελέτη «ρίχνει φως» στα μυστηριώδη ταξίδια του Μάρκο Πόλο

[NewPost]: Νέα μελέτη «ρίχνει φως» στα μυστηριώδη ταξίδια του Μάρκο Πόλο

Ο Βενετός ταξιδιώτης, έμπορος και συγγραφέας Marco Polo, στις 9 Ιανουαρίου του 1324, ετοίμαζε το τελευταίο του ταξίδι, με προορισμό τη μετά θάνατον ζωή, καθώς ο ίδιος πολύ πιστός Χριστιανός.

Στην ηλικία των 70 ετών, ο Πόλο κάλεσε στο σπίτι του στη Βενετία, έναν ιερέα για να καταγράψει τα λόγια του στα λατινικά πάνω σε έναν πάπυρο από δέρμα πρόβατου.

Μετά από μια μελέτη τριών χρόνων, ειδικοί μελετητές και ιστορικοί παρουσιάζουν νέα δεδομένα στην ιστορία του Ιταλού συγγραφέα. Η καινούρια αυτή έρευνα , υποστηρίζει ότι ο Πόλο, επισκέφθηκε την Κίνα .

Ένα μεγάλο βιβλίο που περιέχει όσα περιείχε η περγαμηνή ηλικίας 700 ετών, εκδόθηκε από την εθνική βιβλιοθήκη Marciana της Βενετίας. Χρησιμοποιώντας την τεχνολογία με τον καλύτερο τρόπο, οι ερευνητές κατάφεραν να διαβάσουν σημεία της περγαμηνής τα οποία είχαν σβηστεί με το πέρασμα του χρόνου.

Το έργο ονομάζεται «Εγώ ο Μάρκο Πόλο», και αφορά κυρίως συλλέκτες, ιστορικούς και διάφορες βιβλιοθήκες. Αποτελεί, δημιούργημα του εκδοτικού οίκου Scriniumν της Βενετίας.

Η νέα αυτή μελέτη του χειρόγραφου, αποκαλύπτει πως ο μεγάλος εξερευνητής ταξίδεψε στην Κίνα , γεγονός που είχε αμφισβητηθεί από πολλούς ερευνητές στα τέλη του 20ου αιώνα, οι οποίοι ισχυρίζονταν ότι ο Πόλο δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει μέχρι εκεί, αλλά πήρε ιστορίες για τη Μογγολική Αυτοκρατορία από Πέρσες εμπόρους που γνώρισε στη Μαύρη Θάλασσα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!