Δευτέρα, 23 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: ΝΑΤΟ: Έλαβε και επίσημα πρόσκληση η ΠΓΔΜ – Ένταξη μόλις κυρωθεί συμφωνία
[NewPost]: ΝΑΤΟ: Έλαβε και επίσημα πρόσκληση η ΠΓΔΜ – Ένταξη μόλις κυρωθεί συμφωνία

[NewPost]: ΝΑΤΟ: Έλαβε και επίσημα πρόσκληση η ΠΓΔΜ – Ένταξη μόλις κυρωθεί συμφωνία

Πρόσκληση για ενταξιακές διαπραγματεύσεις αναμένεται έλαβε και επίσημα σήμερα από το ΝΑΤΟ η ΠΓΔΜ , σε συνέχεια της συμφωνίας των Πρεσπών.

Στη συνέντευξη Τύπου για τα θέματα του πρώτου μέρους της Συνόδου Κορυφής, ο γενικός γραμματέας της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας Γενς Στολτενμπεργκ καλωσόρισε τη συμφωνία για το ονοματολογικό και υποστήριξε ότι το ΝΑΤΟ καλεί την κυβέρνηση των Σκοπίων να ξεκινήσει ενταξιακές συνομιλίες.

«Όταν ολοκληρωθεί και εφαρμοστεί η ιστορική συμφωνία για το ζήτημα της ονομασίας, το ΝΑΤΟ θα είναι σε θέση να προσκαλέσει την πΓΔΜ, με το νέο της όνομα και να γίνει το 30ο κράτος-μέλος της», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Γ. Στόλτενμπεργκ.

Συνεχίζοντας, διευκρίνισε εκ νέου ότι η ΠΓΔΜ δεν μπορεί να δεν μπορεί να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ , αν δεν αλλάξει την ονομασία της και αν δεν επικυρώσει τη συμφωνία με την Ελλάδα, ανέφερε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ σήμερα από τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Είναι μια μοναδική ευκαιρία για το λαό της ΠΓΔΜ και είναι δική τους η απόφαση», δήλωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ και συνέχισε: «Δεν υπάρχει άλλος τρόπος από το να αλλάξει το όνομά της η χώρα».

Ο ίδιος τόνισε ότι ξεκινούν οι ενταξιακές συνομιλίες με το ΝΑΤΟ , αλλά χρειάζεται η ολοκλήρωση όλων των εθνικών διαδικασιών, συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του συντάγματος της χώρας, ούτως ώστε να εφαρμοστεί η συμφωνία που επετεύχθη με την Αθήνα και στη συνέχεια το ΝΑΤΟ να καλέσει τη χώρα να γίνει το 30ο μέλος της Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!