Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ν.Ανδρουλάκης: Η «πρόταση» Τσίπρα για την Πολιτική Προστασία είναι θέση του Ευρωκοινοβουλίου
[NewPost]: Ν.Ανδρουλάκης: Η «πρόταση» Τσίπρα για την Πολιτική Προστασία είναι θέση του Ευρωκοινοβουλίου

[NewPost]: Ν.Ανδρουλάκης: Η «πρόταση» Τσίπρα για την Πολιτική Προστασία είναι θέση του Ευρωκοινοβουλίου

Το αίτημα του Αλέξη Τσίπρα για δημιουργία Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας είναι στην πραγματικότητα επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την οποία μάλιστα αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν οι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης, εισηγητής των Σοσιαλιστών για την αναθεώρηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση του Πρωθυπουργού στην άτυπη σύνοδο του Σάλτσμπουργκ, ο κ. Ανδρουλάκης καταγγέλλει ακόμα ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει αντιδράσει στην πρόβλεψη για τιμωρητικά μέτρα στις χώρες – μέλη που ζητούν συχνά βοήθεια από τον σχεδιαζόμενο μηχανισμό.

Αναλυτικά η δήλωση:

«Ένα χρόνο περίπου μετά την παρουσίαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και καθώς έχουν ξεκινήσει ήδη οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Κοινοβουλίου και Συμβουλίου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός θυμήθηκε την σημασία του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας. Έχοντας αναλάβει την Έκθεση για την αναθεώρηση του μηχανισμού εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας, χαίρομαι που έστω και αργοπορημένος ο κ. Τσίπρας αποφάσισε να στηρίξει τη δημιουργία του rescEU, ώστε να έχει ο Μηχανισμός τα δικά του αεροπλάνα καναντέρ και ελικόπτερα δασοπυρόσβεσης. Αυτά που ανέφερε ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του, αποτελούν την επίσημη θέση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, θέση που όμως οι Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκαν να υπερψηφίσουν.

Παράλληλα, θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι μόλις πριν από 2 μήνες το Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν οι Υπουργοί του, αποφάσισε ότι τα έξοδα ενεργοποίησης του μηχανισμού θα καλύπτονται σε μεγάλο βαθμό από τις χώρες που ζητούν βοήθεια, προβλέποντας επιπλέον τιμωρητικά μέτρα σε περίπτωση συχνής χρήσης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!