Παρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
13 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 0 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Μπορεί να γίνει το Παρίσι παράδεισος των start-up;
[NewPost]: Μπορεί να γίνει το Παρίσι παράδεισος των start-up;

[NewPost]: Μπορεί να γίνει το Παρίσι παράδεισος των start-up;

Το κέντρο καινοτομίας Station F στο δέκατο τρίτο διαμέρισμα του Παρισιού, στο νότιο τμήμα της γαλλικής πρωτεύουσας, δίνει στέγη σε νέους επιχειρηματίες που κάνουν τα δικά τους σχέδια για τη Γαλλία του αύριο. Το κέντρο αυτό θα μπορούσε να αλλάξει το προφίλ της χώρας σε βάθος χρόνου, ωστόσο πρέπει να συμβούν πολύ περισσότερα προκειμένου η Γαλλία να μετατραπεί σε πραγματική χώρα των start-up.

«Οι διεθνείς επενδυτές θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν πόσοι νέοι επιχειρηματίες υπάρχουν στη Γαλλία», είπε στην DW η Ροξάν Βαρζά, η δυναμική 33χρονη διευθύντρια του Station F. Ο Χαβιέ Νιλ, επιχειρηματίας στον χώρο του διαδικτύου, έχει επενδύσει 250 εκατομ. ευρώ στο συγκεκριμένο πρότζεκτ.

Θέσεις για 3.000 νέους επιχειρηματίες

«Οι διεθνείς επενδυτές θα πρέπει επιτέλους να αντιληφθούν πόσοι νέοι επιχειρηματίες υπάρχουν στη Γαλλία», είπε στην DW η Ροξάν Βαρζά, διευθύντρια του Station F.

Νεοφυείς, καινοτόμες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή σε 33 επιχειρηματικά προγράμματα, τα οποία διαχειρίζονται το Station F ή μεγάλες επιχειρήσεις όπως το Facebook, η γαλλική εταιρεία διαδικτυακού εμπορίου Vente Privée αλλά και ορισμένα οικονομικά Πανεπιστήμια. Στους χώρους του Station F υπάρχουν ένα κατάστημα pop-up, ένα καφέ, ένα ταχυδρομείο και προσεχώς ένα εστιατόριο. Μισό χρόνο μετά τα εγκαίνιά του, το Station F, που αποτελείται από τρεις αίθουσες, είναι πλήρως κατειλημμένο με περίπου 3.000 νέους επιχειρηματίες από 1.000 start-up και πάνω από 50 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!