Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Μπορεί το διάβασμα να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες;
[NewPost]: Μπορεί το διάβασμα να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες;

[NewPost]: Μπορεί το διάβασμα να επηρεάσει τις διατροφικές μας συνήθειες;

Γιατί διαβάζουμε; Ίσως για να χαλαρώσουμε μετά από μια κουραστική μέρα, για να μάθουμε για άγνωστες προσωπικότητες και τοποθεσίες, για να γελάσουμε ή για να ονειρευτούμε. Πιθανόν να μη αναρωτιόμαστε ποτέ το γιατί, αλλά να καταφεύγουμε στα βιβλία από κάποιο ακαθόριστο ένστικτο που μας λέει ότι είναι αυτό που έχουμε ανάγκη.

Το ερώτημα γιατί οι άνθρωποι επενδύουν τόσο χρόνο και άλλους πόρους στο διάβασμα προκαλεί ενδιαφέρον στους μελετητές τόσο του μυαλού όσο και των κειμένων. Ειδικά όσον αφορά τα μυθιστορήματα και την ποίηση, δε μπορεί να διαβάζουμε απλώς επειδή είναι πρακτικό να μάθουμε χρήσιμα πράγματα. Όποια και αν είναι η απάντηση, υπόσχεται να μας μάθει πολλά για την ανθρώπινη φύση και τη λογοτεχνία .

Εδώ και δεκαετίες, μελέτες γνωστικής λογοτεχνίας αναζητούν τους λόγους που διαβάζουμε μυθιστορήματα. Το κυρίαρχο σκεπτικό βασίζεται στην ιδέα ότι το διάβασμα(ειδικά αφηγήσεων, συχνά μυθοπλαστικών) είναι ευχάριστο γιατί μας βοηθάει να εξελιχθούμε, ιδιαίτερα με τη δυνατότητα που μας δίνει να τελειοποιήσουμε τις διανοητικές μας ικανότητες. Μέρος της γενικής ιδέας ότι το διάβασμα μπορεί να αυξήσει την «καταλληλότητα» μας είναι και η πιθανότητα να μας βοηθάει κυριολεκτικά να είμαστε υγιέστεροι.

Ας ξεκινήσουμε με τα βιβλία αυτοβοήθειας. Όλο και περισσότερες έρευνες γίνονται για την «αυτοβοηθούμενη βιβλιοθεραπεία», την ανάγνωση δηλαδή ενός βιβλίου αυτοβοήθειας, με ή χωρίς κάποιου είδους καθοδήγηση από ειδικό, η οποία αποδεικνύει ότι τα βιβλία αυτά μπορεί κάποιες φορές να αποδειχθούν αποτελεσματικές εναλλακτικές ή συμπληρωματικές μέθοδοι σε άλλα είδη θεραπείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!