Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
31 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
27 °C 6 kmh
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: «Μπαράζ» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών – Τουλάχιστον… 900 την ημέρα για χρέη προς το Δημόσιο
[NewPost]: «Μπαράζ» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών – Τουλάχιστον… 900 την ημέρα για χρέη προς το Δημόσιο

[NewPost]: «Μπαράζ» κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών – Τουλάχιστον… 900 την ημέρα για χρέη προς το Δημόσιο

Άδειες είναι οι τσέπες των φορολογούμενων με αποτέλεσμα τα φέσια στο Δημόσιο στο τέλος Ιουλίου να φτάσουν στα 5,475 δισ. ευρώ. Την ίδια στιγμή, ο ελεγκτικός μηχανισμός προχωρεί καθημερινά σε περίπου 900 κατασχέσεις και δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών.

Όπως αναφέρει η ”Καθημερινή’ ‘, οι νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές των πολιτών προς το Δημόσιο καταγράφουν αύξηση κατά 727 εκατ. ευρώ σε σχέση με τα χρέη, ύψους 4,748 δισ. ευρώ, τον Μάιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), εάν από το συνολικό ποσό αφαιρεθούν τα μη φορολογικά χρέη προς το Δημόσιο , η αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών διαμορφώνεται σε 692 εκατ. ευρώ, δεδομένου ότι το συνολικό νέο «στοκ» ανήλθε σε 4,282 δισ. ευρώ από 3,590 δισ. ευρώ τον Μάιο.

Οι νέες οφειλές έρχονται να προστεθούν στα 90,168 δισ. ευρώ παλαιών συσσωρευμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έως το τέλος του 2016, ενώ εκτιμάται ότι τον Ιούλιο η κατάσταση επιδεινώθηκε περαιτέρω, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις στους δέκα φορολογούμενους δεν κατέβαλαν εμπρόθεσμα την πρώτη δόση του φόρου εισοδήματος, δημιουργώντας ένα νέο «φέσι» ύψους 671 εκατ. ευρώ.

Περίπου 2,5 δισ. στα ταμεία από μέτρα αναγκαστικής είσπραξης

Μέσω των κατασχέσεων και των άλλων μέτρων αναγκαστικής είσπραξης, αλλά και τις ρυθμίσεις οφειλών, στα ταμεία του Δημοσίου έχουν εισρεύσει από τις αρχές του έτους 2,320 δισ. ευρώ από παλαιές και νέες ληξιπρόθεσμες οφειλές .

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!