Κυριακή, 4 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μοσκοβισί: Εστιάστε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις – Να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος
[NewPost]: Μοσκοβισί: Εστιάστε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις – Να αρχίσει η συζήτηση για το  χρέος

[NewPost]: Μοσκοβισί: Εστιάστε στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις – Να αρχίσει η συζήτηση για το χρέος

Στην ανάγκη να επέλθει τεχνική συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας στάθηκε ο επίτροπος Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί , εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα .

Ο κ. Μοσκοβισί τόνισε πως όσο οι ελληνικές αρχές αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους, τόσο και οι δανειστές πρέπει να αναλάβουν τις δικές τους ευθύνες. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα για έναν συμβιβασμό μέχρι το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου, προκειμένου να υπάρξει μία συμφωνία – πακέτο. Όπως εξήγησε, συμφωνία – πακέτο σημαίνει μεταρρυθμίσεις από την πλευρά της Ελλάδας και, από την άλλη, συζήτηση για το χρέος ​.

Ο Ευρωπαίος αξιωματούχος είπε ότι συνεχίζονται προς τη σωστή κατεύθυνση οι συζητήσεις, υπογραμμίζοντας ότι «δεν μπορούμε να βασιστούμε στη λιτότητα, χρειαζόμαστε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις». Πρόσθεσε ότι η ενδυνάμωση της οικονομίας είναι ένα πράγμα, η λιτότητα ένα άλλο, καθώς και ότι μια συμφωνία θα δυναμώσει την οικονομία.

Ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για ισχυρή πρόοδο στην εφαρμογή του ελληνικού προγράμματος, χαρακτηρίζοντας επιτυχημένη την πρώτη αξιολόγηση.

Τόνισε επίσης ότι η Κομισιόν, είναι υπέρ μιας ισχυρής Ελλάδας εντός της Ευρωζώνης, ενώ επεσήμανε ότι γνωρίζει πως «η ελληνική κοινωνία νιώθει συνδεδεμένη με το ευρώ».

Ο επίτροπος δήλωσε εξάλλου ότι η Κομισιόν «βλέπει» ανάπτυξη 2,5%-3% στην Ελλάδα το προσεχές έτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!