Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [NewPost]: Μοσκοβισί: Διορία τριών ημερών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Δεν αποκλείει τέταρτο μνημόνιο
[NewPost]: Μοσκοβισί: Διορία τριών ημερών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Δεν αποκλείει τέταρτο μνημόνιο

[NewPost]: Μοσκοβισί: Διορία τριών ημερών για ολοκλήρωση της αξιολόγησης – Δεν αποκλείει τέταρτο μνημόνιο

Πρέπει να υπάρξει τεχνική συμφωνία μέσα σε τρεις μέρες στην οποία θα μετέχει και το ΔΝΤ, τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί , στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στην ελληνική κυβέρνηση να ολοκληρώσει το συντόμοτερο δυνατόν τη δεύτερη αξιολόγηση. Παράλληλα, σημείωσε πως μόνο αν υπάρξει τεχνική συμφωνία πριν από το Eurogroup της 5ης Δεκεμβρίου θα είναι εφικτή μια τελική συμφωνία για το χρέος εντός του 2016.

Σε συνέντευξη Τύπου με αφορμή την ολοκλήρωση της παρουσίας του στην Αθήνα, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Καθημερινή» , ο ευρωπαίος επίτροπος κατέστησε σαφές ότι η συμφωνία θα πρέπει να γίνει με όλους τους θεσμούς, ενώ δεν απέκλεισε ένα τέταρτο μνημόνιο αλλά και την ενδεχόμενη αλλαγή των δημοσιονομικών στόχων μετά το 2018.

Ο κ. Μοσκοβισί κάλεσε την κυβέρνηση να κάνει ότι επιπλέον μπορεί για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας και δήλωσε ότι δεν υπάρχει διαχωρισμός μεταξύ των θεσμών και για να καταλήξουμε σε συμφωνία πρέπει να συμφωνήσουν όλοι συμπεριλαμβανομένου του ΔΝΤ.

Εφόσον συμβεί αυτό θα πρέπει και οι εταίροι της Ελλάδας να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πετύχουμε μια συνολική συμφωνία με τη ρύθμιση του χρέους πριν το τέλος του 2016.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!