Τρίτη, 17 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μόσχα: «Πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας βρίσκεται η Ουάσιγκτον»
[NewPost]: Μόσχα: «Πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας βρίσκεται η Ουάσιγκτον»

[NewPost]: Μόσχα: «Πίσω από την αντιρωσική απόφαση της Ελλάδας βρίσκεται η Ουάσιγκτον»

Η διπλωματική κρίση ανάμεσα στην Αθήνα και τη Μόσχα κλιμακώθηκε την Παρασκευή, με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών να καλεί για εξηγήσεις τον Έλληνα πρέσβη, και να κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι ευθύνονται για τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα.

Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο Τass, ο Έλληνας αξιωματούχος κλήθηκε για το θέμα της απέλασης και να ενημερωθεί για τις επόμενες κινήσεις της Μόσχας.

Σύμφωνα με το Τass, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει αβάσιμες τις απελάσεις των Ρώσων διπλωματών και προειδοποιεί για σοβαρό πλήγμα στις διμερείς σχέσεις.

Μάλιστα κατηγορεί την Ουάσιγκτον ότι βρίσκεται πίσω από τις απελάσεις.

Εξάλλου η Μόσχα υποστήριξε την Πέμπτη ότι η ΠΓΔΜ «απορροφάται διά της βίας» στο ΝΑΤΟ.

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης του ρωσικού ΥΠΕΞ δημοσιοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο Θανάση Αυγερινό:

«Στις 13 Ιουλίου εκλήθη στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας ο Πρέσβης της Ελληνικής Δημοκρατίας στη Ρωσική Ομοσπονδία Ανδρέας Φρυγανάς, στον οποίο εκφράστηκε αποφασιστική διαμαρτυρία σχετικά με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου σε άλλους δύο πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Υπογραμμίστηκε ότι αντιμετωπίζουμε την ενέργεια αυτή ως απολύτως αβάσιμη, χωρίς θεμελίωση με γεγονότα από την ελληνική πλευρά, κινούμενη σε σύγκρουση με τον χαρακτήρα των διμερών σχέσεών μας και ικανή να τους προκαλέσει σοβαρή βλάβη.

Είναι προφανές ότι πίσω από την αντιρωσική απόφαση της κυβέρνησης της Ελλάδας, που ήταν αφιερωμένη στην έναρξη της Συνόδου του ΝΑΤΟ, βρίσκεται η Ουάσιγκτον, η οποία ανοιχτά υποστήριξε τις ενέργειες αυτές με δήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στηρίζει την Ελλάδα για τις απελάσεις

Τη στήριξη των ΗΠΑ προς την Ελλάδα, που υπερασπίζεται την κυριαρχία της εξέφρασε, μέσω ανάρτησή της στο Twitter, η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Χίθερ Νάουερτ.

Η «Ελλάδα απέλασε δυο Ρώσους διπλωμάτες και απαγόρευσε την είσοδο στη χώρα σε ακόμη δύο, οι οποίοι προσπάθησαν να παρέμβουν στην πολιτική ζωή της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!