Δευτέρα, 16 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Τα μωρά που τρώνε από νωρίς στερεά τροφή κοιμούνται καλύτερα
[NewPost]: Τα μωρά που τρώνε από νωρίς στερεά τροφή κοιμούνται καλύτερα

[NewPost]: Τα μωρά που τρώνε από νωρίς στερεά τροφή κοιμούνται καλύτερα

Τα μωρά που ξεκινούν από τριών μηνών στερεά τροφή παράλληλα με το μητρικό γάλα κοιμούνται καλύτερα από εκείνα που τρέφονται μόνο με το μητρικό, έδειξε καινούρια μελέτη.

Η επίσημη συμβουλή των παιδιάτρων είναι να τρέφεται το μωρό αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους πρώτους έξι μήνες της ζωής του. Πλέον, αυτή η πρακτική είναι υπό εξέταση.

Στη μελέτη που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό του Αμερικανικού Ιατρικού Συλλόγου JAMA Pediatrics, τα μωρά που λάμβαναν, παράλληλα με το μητρικό θηλασμό, στερεή τροφή είχαν οφέλη. Το ίδιο και οι μητέρες τους.

Τα μωρά αντιμετώπιζαν λιγότερα προβλήματα στον ύπνο και οι μητέρες τους εμφάνιζαν βελτιωμένη ποιότητα ζωής.

Στη μελέτη του King’s College στο Λονδίνο και του St George’s του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, συμμετείχαν 1.303 βρέφη τριών μηνών τα οποία χωρίστηκαν σε δύο ομάδες.

Στα μωρά της μιας ομάδας έδιναν μόνο μητρικό γάλα για έξι μήνες, ενώ στα μωρά της δεύτερης ομάδας έδιναν στερεά τροφή παράλληλα με το μητρικό γάλα.

Οι γονείς συμπλήρωναν ερωτηματολόγιο κάθε μήνα μέχρι να γίνουν τα μωρά 12 μηνών, και μετά συνέχιζαν κάθε τρίμηνο μέχρι να γίνουν τριών χρονών.

Η έρευνα έδειξε ότι τα μωρά της ομάδας που έτρωγαν στερεά τροφή παράλληλα με το μητρικό γάλα κοιμόντουσαν περισσότερο, ξυπνούσαν λιγότερο συχνά και είχαν λιγότερα προβλήματα από εκείνα που τρέφονταν αποκλειστικά με μητρικό γάλα τους πρώτους έξι μήνες της ζωής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!