Πέμπτη, 16 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μόνο στο Newpost: Αυθαιρεσία με κρατική προστασία
[NewPost]: Μόνο στο Newpost: Αυθαιρεσία με κρατική προστασία

[NewPost]: Μόνο στο Newpost: Αυθαιρεσία με κρατική προστασία

Μέσα στο κλίμα οργής και οδύνης που δημιούργησε η εθνική τραγωδία, αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι του «συστήματος των αυθαιρέτων». Όσα αποκαλύπτονται, δεν αφήνουν αμφιβολία ότι παρά τις επίσημες εξαγγελίες, η αυθαίρετη δόμηση βρισκόταν υπό μια ιδιότυπη κρατική προστασία. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση δηλώνει την αποφασιστικότητά της να προχωρήσει τις κατεδαφίσεις.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση του κ. Σταθάκη με τον πρωθυπουργό ανακοινώθηκε ότι σε πρώτη φάση πρόκειται να κατεδαφιστούν 61 αυθαίρετα. Συγκεκριμένα:

  • 27 αυθαίρετα κτίσματα στη Μάνδρα τα οποία βρίσκονται εντός ρεμάτων.

  • 21 μάντρες που εμποδίζουν την πρόσβαση στις παραλίες στον Σαρωνικό, την Ανάβυσσο και το Πόρτο Ράφτη.

  • 13 κατοικίες σε αναδασωτέες περιοχές σε Καπανδρίτι, Λαύριο, Πεντέλη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Newpost, οι πρώτες κατεδαφίσεις θα γίνουν σε 15 μέρες. Στον συνολικό σχεδιασμό, τα υπό κατεδάφιση σπίτια είναι λιγότερα από 100. Η πλειονότητα των αυθαιρέτων που ενδεχομένως κατεδαφιστούν είναι μάντρες και κτίσματα στους αιγιαλούς. Υπενθυμίζεται ότι τα υπό κατεδάφιση κτίσματα αφορούν αποκλειστικά τελεσίδικες υποθέσεις αυθαιρέτων σε αιγιαλούς, δασικές εκτάσεις και ρέματα.

Το σύστημα των αυθαιρέτων

Τα ιστορικά των υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων αναδεικνύουν ένα ολόκληρο πλέγμα ιδιότυπης κρατικής προστασίας της αυθαίρετης δόμησης. Η προστασία αυτή παίρνει τις μορφές του ομιχλώδους θεσμικού πλαισίου, της αργόσυρτης γραφειοκρατικής διαδικασίας και της ολιγωρίας των εντεταλμένων οργάνων της Πολιτείας. Παραθέτουμε δύο ενδεικτικές περιπτώσεις υπό κατεδάφιση αυθαιρέτων, οι οποίες προέκυψαν από το ρεπορτάζ μας:

  • Κτίσμα καταγράφηκε ως αυθαίρετο το 2001.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!