Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: «Μόλις 2,17% μειώθηκε η αδήλωτη εργασία» λέει ο Γ. Βρούτσης
[NewPost]: «Μόλις 2,17% μειώθηκε η αδήλωτη εργασία» λέει ο Γ. Βρούτσης

[NewPost]: «Μόλις 2,17% μειώθηκε η αδήλωτη εργασία» λέει ο Γ. Βρούτσης

Για σημαντική μείωση της αδήλωτης εργασίας κατά τη θητεία του στο υπουργείο Εργασίας έκανε λόγο ο Τομεάρχης Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων της Ν.Δ., Γιάννης Βρούτσης .

Όπως αναφέρει, σε μόλις δύο χρόνια η αδήλωτη εργασία μειώθηκε κατά 26,65%. Ειδικότερα, τον Φεβρουάριο του 2013 η αδήλωτη εργασία ήταν ήδη στο 40,47%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2014 υποχώρησε στο 13,82%! “Δηλαδή, μέσα σε μόλις δυο χρόνια, με μια δέσμη συνεκτικών, διαρθρωτικών αλλαγών και παρεμβάσεων και με στοχευμένες πολιτικές, επιτεύχθηκε εντυπωσιακή μείωση της κατά 26,65%” υποστηρίζει ο Κ. Βρούτσης.

Μάλιστα κατηγορεί την κυβέρνηση ότι “έκτοτε, στα επόμενα 3,5 χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, το ποσοστό της αδήλωτης εργασίας μειώθηκε μόλις κατά 2,17%”.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι: “Η τελευταία έκθεση του συστήματος ΑΡΤΕΜΙΣ (Σεπτέμβριος 2013-Δεκέμβριος 2017) για την καταγραφή της αδήλωτης εργασίας που έδωσε στη δημοσιότητα το ίδιο το Υπουργείο Εργασίας πριν από μερικές μέρες, εκθέτει την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του”.

Όπως σημειώνει, την ώρα που προσπαθούν να πείσουν τους πάντες -επιστρατεύοντας συνειδητά ψέματα και αλλοιώνοντας την αλήθεια- ότι “μάχονται” κατά της αδήλωτης εργασίας, έρχονται τα τελευταία στοιχεία του ΑΡΤΕΜΙΣ –που το ίδιο το υπουργείο εκδίδει- και τους διαψεύδουν.

Ο κ. Βρούτσης υπενθυμίζει ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δημιούργησε το σύστημα ΑΡΤΕΜΙΣ το 2013, με σκοπό αφενός την παρακολούθηση και τη συστηματική καταγραφή κατεξοχήν –σε κλάδους υψηλής παραβατικότητας- της αδήλωτης εργασίας σε μηνιαία βάση και αφετέρου την ανάπτυξη αποτελεσματικών πολιτικών για την καταπολέμησή της (στοχευμένοι έλεγχοι, πρόστιμα, μείωση εισφορών).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!