Κυριακή, 19 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Κ. Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή θα τελειώσει τη λιτότητα – Ανίκανη η κυβέρνηση, έφερε αχρείαστο πόνο
[NewPost]: Κ. Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή θα τελειώσει τη λιτότητα – Ανίκανη η κυβέρνηση, έφερε αχρείαστο πόνο

[NewPost]: Κ. Μητσοτάκης: Η πολιτική αλλαγή θα τελειώσει τη λιτότητα – Ανίκανη η κυβέρνηση, έφερε αχρείαστο πόνο

Την ανάγκη πολιτικής αλλαγής που θα αποτελέσει την προϋπόθεση για να μπει ένα οριστικό τέλος στον κύκλο της λιτότητας και να αποκατασταθεί η θέση της Ελλάδας ως ενός αξιόπιστου εταίρου στην Ευρώπη, τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ , Κυριάκος Μητσοτάκης από το Στρασβούργο.

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στην ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος τόνισε ότι η Ελλάδα ήταν το πρώτο θύμα του λαϊκίστικου κύματος που χτύπησε την Ευρώπη και εξαπέλυσε στο πλαίσιο αυτό αιχμές κατά της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι η «χώρα έχει πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα με την εκλογή μιας Κυβέρνησης που έχει αποδειχθεί εντελώς ανίκανη να διαχειριστεί τις τύχες της χώρας.» Συμπλήρωσε στο σημείο αυτό ότι «στο τέλος του 2014, έπειτα από μια βαθιά ύφεση έξι ετών, η Ελλάδα ήταν έτοιμη να αλλάξει σελίδα. Είχε κατορθώσει να επιτύχει μια αξιοσημείωτη δημοσιονομική προσαρμογή.»

«Η οικονομία αναπτυσσόταν ξανά και η πρόβλεψη ήταν ότι το 2015 η Ελλάδα, όχι μόνο θα έβγαινε από το Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, αλλά ότι θα πετύχαινε και αύξηση του Α.Ε.Π. της κατά 2,9%. Δυστυχώς, αυτή η θετική προοπτική ανατράπηκε από την άνοδο στην εξουσία του ΣΥΡΙΖΑ . Αντί για ανάπτυξη το 2015, βιώσαμε ύφεση 0,7%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!