Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και γραφειοκρατίας για να επιστρέψει η ανάπτυξη
[NewPost]: Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και γραφειοκρατίας για να επιστρέψει η ανάπτυξη

[NewPost]: Μητσοτάκης: Μείωση φόρων και γραφειοκρατίας για να επιστρέψει η ανάπτυξη

Στις προϋποθέσεις για την επιστροφή στην ανάπτυξη αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στην Growth Awards, τα πρώτα βραβεία Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα.

Ο κ. Μητσοτάκης, μεταξύ άλλων, τόνισε:

Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως χρειάζεται «ένα κράτος που δεν θα στέκεται εμπόδιο στον επιχειρηματία. Θέτει στο επίκεντρο την ενίσχυση της ρευστότητας στην οικονομία», και συμπλήρωσε ότι «η δική μας δουλειά είναι να διασφαλίσουμε αυτές τις προϋποθέσεις το συντομότερο δυνατόν. Να διασφαλίσουμε την ομαλότητα, την κανονικότητα».

«Αναγνωρίζουμε την επιχειρηματικότητα ως τον κύριο μοχλό ανάπτυξης. Δεν την συκοφαντούμε. Δεν την ποινικοποιούμε», δήλωσε επίσης ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας .

Αναφερόμενος στην ενίσχυση της ρευστότητας, είπε ότι για να γίνει πράξη απαιτούνται:

  • Πρώτον, η άμεση αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου στους ιδιώτες που σήμερα έχουν εκτοξευτεί στα 6,5 δισ. και συνεχώς διογκώνονται. Η Κυβέρνηση έχει ουσιαστικά κηρύξει στάση πληρωμών, η οποία σε συνδυασμό με την προκαταβολή φόρου οδηγεί επιχειρήσεις στο κλείσιμο. Η εξόφληση των οφειλών αυτών είναι για τη Νέα Δημοκρατία άμεση προτεραιότητα.
  • Δεύτερον, η αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος των κόκκινων δανείων. Η Νέα Δημοκρατία έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση για το σκοπό αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!