Δευτέρα, 22 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
19 °C 13 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
19 °C 8 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μητσοτάκης κατά Παρασκευόπουλου: «Τα πανεπιστήμια θα αποδοθούν ξανά σε καθηγητές και φοιτητές»
[NewPost]: Μητσοτάκης κατά Παρασκευόπουλου: «Τα πανεπιστήμια θα αποδοθούν ξανά σε καθηγητές και φοιτητές»

[NewPost]: Μητσοτάκης κατά Παρασκευόπουλου: «Τα πανεπιστήμια θα αποδοθούν ξανά σε καθηγητές και φοιτητές»

Με αφορμή το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ , ο Κυριάκος Μητσοτάκης έστειλε μήνυμα ότι με κυβέρνηση της ΝΔ τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους.

«Γυρίζοντας από τη σύνοδο του ΕΛΚ διάβασα το πόρισμα Παρασκευόπουλου για τη βία στα ΑΕΙ . Δεν είναι μόνο ιδεοληπτικοί αλλά και αδιόρθωτοι. Τα πανεπιστήμια θα καθαρίσουν από συμμορίες και θα αποδοθούν ξανά στους φοιτητές και τους καθηγητές τους», σχολίασε, στο Twitter, ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πόρισμα Παρασκευόπουλου: Ουτοπία η εξαφάνιση της ανομίας στα πανεπιστήμια

«Ουτοπικό στόχο» θεωρεί το πόρισμα της επιτροπής Παρασκευόπουλου την «πλήρη εξαφάνιση οποιασδήποτε παραβατικής συμπεριφοράς στο ακαδημαϊκό περιβάλλον».

Σύμφωνα με την επιτροπή Παρασκευόπουλου, ότι κάτι τέτοιο «θα υπέθαλπε καταστάσεις ανομίας (αναγνωρισμένης απόστασης θεσμών – κοινωνικής πραγματικότητας)».

Στο πόρισμα του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης που παραδόθηκε στο υπουργείο Παιδείας, προτείνεται ο διάλογος και η παραχώρηση χώρων στους καταληψίες για στέκια και συναυλίες.

Άσυλο: Συστάσεις για την επέμβαση της ΕΛΑΣ

Στο πόρισμα γίνονται συστάσεις για την επέμβαση της αστυνομίας στους πανεπιστημιακούς χώρους: «ακραίες επιλογές, αφενός της διαρκούς και χωρίς σοβαρό λόγο επέμβασης της δημόσιας δύναμης, αφετέρου της παντελούς απουσίας της, προφανώς θα πολλαπλασίαζαν τα προβλήματα και τις δυσλειτουργίες» υποστηρίζεται. Για το άσυλο το πόρισμα αναφέρει ότι «ένας ρυθμιστικός αυτών των επεμβάσεων θεσμός, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο, μπορεί να είναι αποτελεσματικός». Το πόρισμα αντιπροτείνει να διαμορφωθούν κριτήρια για την επέμβαση της αστυνομίας που θα διευκολύνουν τα πρυτανικά τους συμβούλια να λύνουν τα προβλήματα παραβατικότητας στο εσωτερικό τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!