Δευτέρα, 28 Μαΐου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μητσοτάκης για δύο στρατιωτικούς: «Η Τουρκία να δώσει εδώ και τώρα τέλος στην παράνομη κράτηση τους»
[NewPost]: Μητσοτάκης για δύο στρατιωτικούς: «Η Τουρκία να δώσει εδώ και τώρα τέλος στην παράνομη κράτηση τους»

[NewPost]: Μητσοτάκης για δύο στρατιωτικούς: «Η Τουρκία να δώσει εδώ και τώρα τέλος στην παράνομη κράτηση τους»

«Οι δύο Έλληνες αξιωματικοί μας κρατούνται παρανόμως στις φυλακές της Αδριανούπολης» επισήμανε τη Δευτέρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Αλεξανδρούπολη όπου πραγματοποιούνται οι εκδηλώσεις για την 98η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης.

«Καλώ την Τουρκία να δώσει εδώ και τώρα οριστικό τέλος στην παράνομη κράτηση τους. Να σεβαστεί τους κανόνες διεθνούς δικαίου και τους κανόνες της καλής γειτονίας» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Στο πλαίσιο αυτό, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι ζήτησε από τον ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη που επισκέπτεται σήμερα Δευτέρα τους δύο στρατιωτικούς να υπενθυμίσει στην τουρκική κυβέρνηση το αυτονόητο: Οι δύο στρατιωτικοί μας δεν φύλαγαν, μόνο ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά σύνορα.

Στις ίδιες εκδηλώσεις παρευρίσκεται και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στο θέμα της κράτησης των δύο στρατιωτικών και απηύθυνε μήνυμα προς την Τουρκία «για την αυθαίρετη κράτηση των δύο στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεών μας», όπως τόνισε.

«Στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Αδριανούπολη, κρατούνται επί μακρόν, αυθαιρέτως και κατά παράβαση κάθε έννοιας Κράτους Δικαίου, δύο στελέχη των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων. Αυτή η αυθαιρεσία της Τουρκίας δεν είναι σε θέση να πλήξει τα στελέχη μας, των οποίων το ηθικό είναι ακμαίο στον υπέρτατο βαθμό, αποδεικνύοντας έτσι τι σημαίνει ελληνικός στρατός και ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!