Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Μυστηριώδη συμπτώματα διπλωματών προκαλούν ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ
[NewPost]: Μυστηριώδη συμπτώματα διπλωματών προκαλούν ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

[NewPost]: Μυστηριώδη συμπτώματα διπλωματών προκαλούν ανησυχία στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Λιγότερο από ένα χρόνο μετά την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κούβα, το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από τους διπλωμάτες του στην Κίνα να ενημερώσουν για τυχόν ύποπτα οπτικά και ακουστικά συμπτώματα, τα οποία θα μπορούσαν να οφείλονται σε μυστηριώδεις «ακουστικές επιθέσεις».

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στην Κούβα συνεχίζει να λειτουργεί με το ελάχιστο δυνατό προσωπικό, έπειτα από δεκάδες αναφορές για ανεξήγητα προβλήματα υγείας σε Αμερικανούς και Καναδούς διπλωμάτες το 2017.

Αν και η προέλευση των περίεργων συμπτωμάτων παραμένει άγνωστη, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απέδωσε το φαινόμενο είτε σε «επίθεση» είτε σε έκθεση σε κάποια αδιευκρίνιστη συσκευή.

Δύο Κουβανοί διπλωμάτες απελάθηκαν τον Αύγουστο του 2017 ως απάντηση σε υποτιθέμενη ανάμειξη της Κούβας, και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εξέδωσε ταξιδιωτική οδηγία προειδοποιώντας τους Αμερικανούς να μην ταξιδεύουν στην Κούβα.

Τον Οκτώβριο, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ επέρριψε ευθύνες στην Κούβα, χωρίς όμως να δώσει λεπτομέρειες.

Η αμερικανική κυβέρνηση ανησυχεί τώρα για τα συμπτώματα διαταραχής της ακοής και της όρασης σε έναν Αμερικανό διπλωμάτη στην Κίνα.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ ανέφερε σε αμερικανικά μέσα πως ο διπλωμάτης, εργαζόμενος στο αμερικανικό προξενείο στην πόλη Γκουαγκζού υπέστη «ήπιο εγκεφαλικό τραυματισμό», όταν ένιωσε «ήπιες και αόριστες, αν και μη φυσιολογικές, αισθήσεις ήχων και πίεσης».

«Η αμερικανική κυβέρνηση λαμβάνει σοβαρά υπόψη αυτές τις αναφορές και έχει ενημερώσει το επίσημο προσωπικό της στην Κίνα για αυτό το συμβάν» δήλωσε εκπρόσωπος της πρεσβείας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!