Πέμπτη, 23 Νοεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
12 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Μιράντα Ξαφά: Υπονομεύοντας εμμονικά την Ελλάδα
[NewPost]: Μιράντα Ξαφά: Υπονομεύοντας εμμονικά την Ελλάδα

[NewPost]: Μιράντα Ξαφά: Υπονομεύοντας εμμονικά την Ελλάδα

Η οικονομολόγος Μιράντα Ξαφά βρίσκεται, εκ νέου, στο επίκεντρο μιας πολιτικής και οικονομικής θύελλας, μετά τις αποκαλύψεις για τις θέσεις που φέρεται να διατύπωσε σε κλειστή συνάντηση επενδυτών στο Λονδίνο . Θέσεις ευθέως υπονομευτικές για την Ελλάδα καθώς, επί της ουσίας, άναψε κόκκινο στους επενδυτές να φέρουν τα λεφτά τους στη χώρα, μιας και τους είπε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν νέα ανακεφαλαιοποίηση, η τρίτη αξιολόγηση δεν θα κλείσει ενώ, μετά τις κάλπες και τη νίκη της Ν.Δ, η χώρα θα υπογράψει ένα ακόμα μνημόνιο.

Εφόσον αυτά επιβεβαιωθούν, εγείρονται σοβαρά ερωτήματα για το ρόλο της κ. Ξαφά, που έχει διατελέσει στέλεχος και στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, πριν αναλάβει διαφόρους ρόλους συμβούλου στην ελληνική πολιτική σκηνή.

Η αρθρογραφία της έναντι της κυβέρνησης υπήρξε σκληρή, αλλά τις περισσότερες φορές η κριτική που της άσκησε ήταν δίκαιη. Το ερώτημα, ωστόσο, δεν είναι εάν η εν λόγω οικονομολόγος αντιπαθεί το ένα κόμμα ή συμπαθεί το άλλο. Διότι από το σημείο της σκληρής κριτικής μέχρι του σημείου να διατυπώνει εκτιμήσεις που – ακόμη κι αν δεν επιβεβαιωθούν – υπονομεύουν, την προσπάθεια της χώρας, η απόσταση είναι τεράστια.

Τί είπε η κ. Ξαφά, σύμφωνα με την Εφημερίδα των Συντακτών που δημοσίευσε σχετικό θέμα; Σε εκδήλωση σε κλειστή λέσχη του Ουεστμίνστερ του Λονδίνου, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι μεγάλων επενδυτικών ομίλων που ειδικεύονται στις επενδύσεις στις τράπεζες και τη διαχείριση και αγορά ομολόγων, ανέφερε ότι οι τράπεζες θα χρειαστούν ανακεφαλαιοποίηση, πως δεν θα κλείσει η τρίτη αξιολόγηση και πως ο κ Μητσοτάκης, αφού γίνει πρωθυπουργός το 2018, θα υπογράψει νέο μνημόνιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!