Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Τα μηνύματα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ
[NewPost]: Τα μηνύματα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ

[NewPost]: Τα μηνύματα του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη ενόψει της ΔΕΘ

Συνάντηση με παραγωγικούς φορείς της Βορείου Ελλάδας είχε το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας , ενόψει των εγκαινίων της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Κατά την εισήγησή του ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι η φετινή ΔΕΘ θα είναι η μεγαλύτερη της εικοσαετίας και είναι επίσης μοναδική, αφού είναι η πρώτη που πραγματοποιείται μετά το τέλος των μνημονίων και τη συμφωνία για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Τόνισε ότι με αυτή τη συμφωνία, διασφαλίζεται η μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του, μέσα σε ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο διαχείρισης που συναποφασίζουμε με τους εταίρους μας και έχοντας ως κύριο άξονα την ανάπτυξη της οικονομίας.

Επίσης, ο Πρωθυπουργός σημείωσε ότι καθώς πλέον διασφαλίστηκε η βιωσιμότητα του χρέους και οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης ξεκίνησαν τις αναβαθμίσεις του αξιόχρεου της ελληνικής οικονομίας, ανοίγει ο δρόμος για ασφαλή επιστροφή στις διεθνείς αγορές.

Παράλληλα, ο Πρωθυπουργός κατέστησε σαφές ότι η προσπάθεια της χώρας δεν ολοκληρώθηκε με την έξοδο από τα μνημόνια. Οι μεταρρυθμίσεις παραμένουν στον πυρήνα της κυβερνητικής πολιτικής. «Το γεγονός ότι σε 3 χρόνια διορθώσαμε παθογένειες δεκαετιών δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και άλλες μεταρρυθμίσεις να γίνουν, ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με την ανάπτυξη» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους φορείς ότι η Κυβέρνηση, προκειμένου να επιτύχει την ανάπτυξη, τη «δίκαιη ανάπτυξη», διαμόρφωσε την «εθνική αναπτυξιακή στρατηγική», που συνοδεύει την έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια. Τόνισε ακόμη, ότι για πρώτη φορά, υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο με τις δικές μας κοινωνικές και αναπτυξιακές προτεραιότητες, που κατευθύνει και εναρμονίζει τις εθνικές προσπάθειες ώστε να επιτευχθεί η δίκαιη ανάπτυξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!