Τρίτη, 18 Σεπτεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [NewPost]: Ο Μιχ. Καλογήρου, τα ανοιχτά μέτωπα και η «κατάπαυση πυρός» με τους δικηγόρους
[NewPost]: Ο Μιχ. Καλογήρου, τα ανοιχτά μέτωπα και η «κατάπαυση πυρός» με τους δικηγόρους

[NewPost]: Ο Μιχ. Καλογήρου, τα ανοιχτά μέτωπα και η «κατάπαυση πυρός» με τους δικηγόρους

Η ψηφιοποίηση των δικαστηρίων, η βελτίωση της καθημερινότητας δικηγόρων και δικαστών αλλά και η βελτίωση της υλικοτεχνικής υποδομής των δικαστικών μεγάρων, φαίνεται πως βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα του κ. Μιχάλη Καλογήρου, ο οποίος ανέλαβε το νευραλγικό υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια ιδιαίτερα κρίση περίοδο.

Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα σε εκκρεμότητα βρίσκονται σε εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία σημαντικές δικογραφίες με πολιτικό μάλιστα αντίκτυπο, με πλέον εμβληματική αυτή της «Novartis», ενώ συνεχώς πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν αναθεώρηση του περιβόητου πλαισίου Παρασκευόπολου, μετά τις σκανδαλώδεις αποφυλακίσεις κρατουμένων που εκμεταλλευόμενοι τα «παραθυράκια» του συγκεκριμένου χαλαρού πλαισίου καταφέρουν να αποφυλακιστούν ακόμη και για αδικήματα κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα οποία τα δικαστήρια τους έχουν καταδικάσει σε πολυετείς καθείρξεις.

Κλείνει το μέτωπο με τους δικηγόρους

Ήδη, ο κ. Καλογήρου λίγες ώρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του έδωσε το «στίγμα» της πολιτικής που πρόκειται να ακολουθήσει, υποσχόμενος διάλογο με όλους τους παράγοντες της Δικαιοσύνης. Αποφάσισε να κλείσει το «μέτωπο» που είχε ανοίξει με το δικηγορικό κόσμο της Αθήνας ο προκάτοχός του κ. Σταύρος Κοντονής, αποσύροντας το σχέδιο νόμου που προέβλεπε την διάσπαση του Πρωτοδικείου της Αθήνας. Ένα ζήτημα που είχε αποτελέσει «κόκκινο πανί» για το Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας (ΔΣΑ), ο οποίος μάλιστα είχε διενεργήσει και δημοψήφισμα για το θέμα αυτό με τα μέλη του να τάσσονται, με συντριπτική πλειοψηφία, κατά της διάσπασης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!