Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 18 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Τα μέτρα του Μακρόν ενισχύουν το «αντάρτικο» της Ιταλίας απέναντι στις Βρυξέλλες
[NewPost]: Τα μέτρα του Μακρόν ενισχύουν το «αντάρτικο» της Ιταλίας απέναντι στις Βρυξέλλες

[NewPost]: Τα μέτρα του Μακρόν ενισχύουν το «αντάρτικο» της Ιταλίας απέναντι στις Βρυξέλλες

Το πρόσωπο κάποιων μελών της ιταλικής κυβέρνησης, ακούγοντας την ομιλία του Εμανουήλ Μακρόν, το βράδυ της Δευτέρας, φωτίσθηκε από ένα τεράστιο χαμόγελο. Γιατί εκεί που κάποιοι είδαν ένα πρόβλημα μετά την ανακοίνωση των μέτρων για αύξηση των δαπανών και τη μείωση των φόρων, προκειμένου να κατευνασθεί η οργή του κινήματος των «κίτρινων γιλέκων», καθώς αυξάνουν το έλλειμμα της Γαλλίας, κάποιοι άλλοι ένθεν των Άλπεων είδαν στο διάγγελμα του Μακρόν ως μία χρυσή ευκαιρία, σύμφωνα με άρθρο της εφημερίδας El Pais.

Η Ιταλία παρουσιάζει την Τετάρτη στις Βρυξέλλες μια νέα πρόταση για τον προϋπολογισμό του ερχομένου χρόνου, στην οποία θα εμπεριέχεται και μία σημαντική μείωση του ύψους του ελλείμματος από το αρχικό ποσοστό του 2,4%, από το οποίο μάλιστα είχε υποσχεθεί πως δεν επρόκειτο να μετακινηθεί ούτε κατά εκατοστό. Τα αριθμητικά δεδομένα του προϋπολογισμού δεν είναι ακόμη σαφή, όμως τα μέτρα που ανήγγειλε ο Μακρόν για να επιλύσει τα εσωτερικά προβλήματά του, προβλέπουν μία αύξηση κατά 100 ευρώ στον κατώτατο μισθό, φοροαπαλλαγές και εξαίρεση των υπερωριών από τον φόρο. Ο Μακρόν ναι μεν έβαλε το χέρι στην τσέπη για να γλιτώσει, αλλά συνάμα ξεπερνά το όριο του 3% του ελλείμματος που επιτρέπει η ΕΕ. Η κίνησή του αυτή έδωσε μία σανίδα σωτηρίας στον ιταλικό επεκτατικό προϋπολογισμό και παράλληλα εκθέτει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία πλέον θα πρέπει να ζυγίσει καλά τα διορθωτικά της μέτρα.

Το γραφείο του Ιταλού πρωθυπουργού Τζουζέπε Κόντε, έβαλε τα δυνατά του έως την ύστατη στιγμή χθες βράδυ για να περαιώσει το «φινίρισμα» της εκδοχής του προϋπολογισμού, που θα υποβληθεί σήμερα, 17:00 ώρα Ελλάδος, από τον υπουργό Οικονομίας, Τζοβάνι Τρία. Κεντρική ιδέα του ιταλικού προϋπολογισμού είναι η μείωση των κονδυλίων που η κυβέρνηση προτίθετο να διαθέσει για τα μέτρα που αποτελούσαν τη «σημαία» της επικράτησής της: το κατώτατο κοινωνικό επίδομα και τη μεταρρύθμιση του νόμου περί συντάξεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!