Παρασκευή, 17 Αυγούστου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
21 °C 1 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
21 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Μετά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το τουρκικό ΥΠΕΞ αντιδρά στη μεταφορά Κουφοντίνα: Είναι απαράδεκτο
[NewPost]: Μετά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το τουρκικό ΥΠΕΞ αντιδρά στη μεταφορά Κουφοντίνα: Είναι απαράδεκτο

[NewPost]: Μετά το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το τουρκικό ΥΠΕΞ αντιδρά στη μεταφορά Κουφοντίνα: Είναι απαράδεκτο

Η μεταφορά του Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άγκυρας.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του καταδικάζει το γεγονός και τονίζει ότι αυτό «για μία ακόμη φορά ενισχύει τις αμφιβολίες μας για τη λειτουργία του δικαστικού συστήματος στην Ελλάδα».

«Η ανοχή σε έναν τρομοκράτη αποτελεί ασέβεια για τους διπλωμάτες μας που δολοφονήθηκαν και τις οικογένειές τους. Είναι απαράδεκτο ότι ένας τρομοκράτης μπορεί να εκμεταλλεύεται τέτοιους κανονισμούς», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας.

«Καλούμε τις ελληνικές αρχές να αποφύγουν τα βήματα που θα δημιουργήσουν περαιτέρω ανεπάρκεια στη μάχη κατά της τρομοκρατίας και τις καλούμε να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους σε συνάρτηση με τη διεθνή συνεργασία για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας», τονίζει ακόμη η ανακοίνωση.

Καταδικάζει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ τη μεταγωγή Κουφοντίνα

Την «ισχυρή καταδίκη» της αμερικανικής κυβέρνησης για τις πρόσφατες άδειες που έλαβε ο Δημήτρης Κουφοντίνας , αλλά και για την επικείμενη μεταφορά του σε αγροτικές φυλακές, εξέφρασε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Η εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ Χέδερ Νάουερτ επισημαίνει ότι πρόκειται για κατάδικο που «έχει δολοφονήσει έντεκα ανθρώπους», ενώ όπως αναφέρει, «εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών».

«Αντιλαμβανόμαστε πως ο Έλληνας τρομοκράτης, Δημήτρης Κουφοντίνας , μεταφέρθηκε σε μια αγροτική φυλακή με χαλαρότερους περιορισμούς. Δολοφόνησε 11 ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων και Αμερικανών. Δεν έδειξε καμία μεταμέλεια και εμπνέει την επόμενη γενιά τρομοκρατών να ακολουθήσει τα χνάρια του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!