Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
17 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
15 °C 3 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [NewPost]: Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα έξι χρόνια για την ρωσική οικονομία
[NewPost]: Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα έξι χρόνια για την ρωσική οικονομία

[NewPost]: Μεντβέντεφ: Δύσκολα τα επόμενα έξι χρόνια για την ρωσική οικονομία

Τα επόμενα έξι χρόνια θα είναι δύσκολα για τη ρωσική οικονομία , ανέφερε σήμερα ο Ρώσος πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ κατά την διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Οι δυσκολίες θα σχετίζονται μεταξύ άλλων και με την ενδεχόμενη επιβολή κυρώσεων αλλά και την διεύρυνση των εμπορικών πολέμων.

«Πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας την κατάσταση στις αγορές πρώτων υλών και τις χρηματιστηριακές αγορές, όπως επίσης και στον ίδιο βαθμό την επέκταση των εμπορικών πολέμων και την ενίσχυση του προστατευτισμού και την άσκηση πιέσεων μέσω της επιβολής κυρώσεων» , δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Όπως δήλωσε ο Ρώσος πρωθυπουργός, μέσα σ’ αυτές τις συνθήκες η οικονομική πολιτική της Ρωσίας θα πρέπει να ανταποκριθεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε η χώρα να μπορεί να αναπτύσσεται και μέσα σε όχι τόσο ευνοϊκές συνθήκες. Εκτός των άλλων θα πρέπει να διασφαλισθεί η σταθερή άνοδος του βιοτικού επιπέδου. Ο Ρώσος πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το 2019 θα γίνει έτος προσαρμογής στις αποφάσεις που λαμβάνει αυτή την στιγμή η κυβέρνηση.

Ο ίδιος ζήτησε να «αξιολογηθούν προσεκτικά οι μακροοικονομικές συνθήκες στις οποίες θα αναγκασθούμε να δουλέψουμε στα επόμενα έξι χρόνια». «Η προσέγγιση που χρησιμοποιήσαμε για να διαμορφώσουμε την πρόγνωσή μας υπήρξε άκρως προσεκτική. Ελήφθησαν υπ όψιν και η αύξηση της τιμής του πετρελαίου, και η άνοδος του ΑΕΠ όπως και άλλοι δείκτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!