Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
12 °C 10 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 8 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [NewPost]: Μεγάλες πολυεθνικές ανά τον κόσμο υπόσχονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά
[NewPost]: Μεγάλες πολυεθνικές ανά τον κόσμο υπόσχονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά

[NewPost]: Μεγάλες πολυεθνικές ανά τον κόσμο υπόσχονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν πλαστικά

Οι Coca-Cola, Kellogg’s και Nestle βρίσκονται ανάμεσα στις 250 μεγάλες πολυεθνικές εταιρείες που δεσμεύονται να σταματήσουν να χρησιμοποιούν όλα τα πλαστικά από τις επιχειρήσεις τους. Αυτή η κίνηση χαρακτηρίστηκε από τον ΟΗΕ ως η πιο φιλόδοξη προσπάθεια που έγινε ποτέ για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση που προκαλεί το πλαστικό.

Η δέσμευση αυτή είναι το αποτέλεσμα της πίεσης που ασκεί η κοινή γνώμη στους κατασκευαστές και λιανοπωλητές για να μειώσουν τη χρήση των πλαστικών συσκευασιών που γεμίζουν τους χωματερές και κατακλύζουν τους ωκεανούς.

Τα συμβαλλόμενα μέρη έχουν υποσχεθεί να καταργήσουν όλα τα πλαστικά μίας χρήσης και να επενδύσουν σε νέες τεχνολογίες, έτσι ώστε όλες οι συσκευασίες να μπορέσουν να ανακυκλωθούν μέχρι το 2025.

Η πρωτοβουλία αυτή προέκυψε μέσω της συνεργασίας ανάμεσα στο Ίδρυμα Ellen MacArthur και το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος των Ηνωμένων Εθνών (UNEP).

Το UNEP εκτιμά ότι αν τα τωρινά ποσοστά ρύπανσης συνεχιστούν, μέχρι το 2050, θα υπάρχει περισσότερο πλαστικό στις θάλασσες, από ότι ψάρια.

Περίπου 8 εκατομμύρια τόνοι μπουκαλιών και πλαστικών απορριμμάτων γεμίζουν τους ωκεανούς κάθε χρόνο, σκοτώνοντας τη θαλάσσια ζωή και μπαίνοντας στην τροφική αλυσίδα.

Οι περισσότερες προσπάθειες να αντιμετωπιστεί η ρύπανση που προκαλούν τα πλαστικά έχουν εστιάσει στον καθαρισμό του πλαστικού. Αλλά η τελευταία δέσμευση είναι έτσι σχεδιασμένη ώστε να περιορίσει τα άχρηστα πλαστικά από την πηγή τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWPOST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!